Inspiratie voor exclusieve tuinen

Wil je een nieuwe tuin laten aanleggen en heb je behoefte aan exclusiviteit? Dan is dit artikel iets voor jou. We bespreken diverse ideeën met je om je tuin exclusiever te maken. Het hoeft overigens niet te betekenen dat je direct over een enorm budget moet beschikken voor het aanleggen van een exclusieve tuin. Je kunt immers ook besluiten om slechts enkele exclusieve elementen aan je tuin toe te voegen.

Veranda’s

in Amerika zijn er veel huizen met een veranda, maar in Nederland is het toch al snel iets exclusiefs. Een veranda is niet alleen fijn omdat het een schaduwrijke plek in de zomer gecreëerd. Je zit er immers ook droog als het regent. Een veranda hoeft overigens niet veel geld kosten. Natuurlijk kun je voor maatwerk kiezen, maar er zijn ook tal van bouwpakketten op de markt verkrijgbaar waarmee je de kosten flink kunt drukken.

Zwembaden

Zeker nu de zomers steeds warmer worden, is een zwembad een fijne aanvulling op je tuin. Al vergt het natuurlijk wel het nodige onderhoud. Zwembaden zijn in tal van varianten verkrijgbaar. Van eenvoudige bouwpakketten tot maatwerk zwembaden die worden ingegraven.

Wanneer je wel wilt afkoelen maar niet het onderhoud van een zwembad wilt, kun je ook voor een zwemvijver kiezen. Bovendien kun je de oevers van de zwemvijver beplanten, waardoor je tuin zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden.

Buitenkeukens

Een buitenkeuken is natuurlijk fantastisch, omdat je dan tijdens de warme zomerdagen heerlijk buiten kunt koken en eten. Wanneer je voor een buitenkeuken kies, is het aan te raden om voor een afdak te zorgen. Daardoor is de keuken beter beschermd tegen weersomstandigheden en gaat hij langer mee.

Tuinhaarden

Niets is zo sfeervol om ‘s avonds bij een tuinhaard een drankje en een hapje te doen. Ben je een liefhebber van BBQ’en? Dan is een tuinhaard met een rooster waarop je vlees kunt bereiden echt iets voor jou.

Bijzondere beplanting

Een exclusieve tuin is niet af zonder dat er bijzondere beplanting in staat. Denk bijvoorbeeld aan de taxus, de rododendrons of bamboe. Wanneer je voor bijzondere beplanting kiest is het aan te raden om advies in te winnen bij een hovenier. Zo groeien sommige bamboesoorten snel door je tuin. Een hovenier kan je van advies voorzien om te voorkomen dat je tuin er straks als een bamboebos uitziet.

Bijzondere tuinstijlen

Naast exclusieve elementen die je aan je tuin kunt toevoegen, kun je er ook voor kiezen om voor een bijzondere tuinstijl te gaan. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een Griekse of Marokkaanse tuin. Dergelijke tuinen zie je relatief weinig in Nederland en hebben daardoor al snel een exclusief karakter. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en aanleggen van Griekse tuinen is Aardoom hoveniers, een hoveniersbedrijf uit Ridderkerk. Neem contact op voor meer informatie.

Wat is jouw tip?

Heb je zelf nog een leuke aanvulling op dit artikel? Deel hem dan met ons. Stuur ons een bericht met jouw tip en we voegen hem aan het artikel toe. Alvast bedankt!