Is jouw tuin zomerklaar? Dit is hoe je het regelt

De winter is bijna voorbij en dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor de zomer! Wanneer het echt zomer is wil je natuurlijk in een goed verzorgde  tuin van de zon genieten. Is het in de volle zon toch iets te warm? Dan kun je schuilen onder je mooie zweefparasol en de leukste tijdschriften lezen. In dit artikel lees je  hoe je jouw tuin helemaal klaarmaakt voor de warme zomer.

Spit je tuin een keer om

Omdat de aarde in de winter niet veel is aangeraakt en best wat heeft geleden, kan er wel eens onkruid groeien. Wanneer je nieuwe planten wilt zaaien moet je er voor zorgen dat de grond goed is omgespit. Zo haal je overtollige wortels weg en maak je de grond weer mooi soepel.

Haal de dode takken en bladeren weg

Zorg dat je alle dode takken en bladeren wegsnoeit. Zo krijgt de plant weer energie om nieuwe takken bij te laten groeien. Dit kun je doen met een snoeischaar of heggenschaar. Deze maken het makkelijker om de dikke takken weg te halen.

Kleed je tuin aan

Wanneer je klaar bent met de grote klussen in de tuin, is het tijd om het eens mooi aan te kleden. Wij geven je graag je wat tips die jou kunnen helpen met het aankleden van de tuin:

  • Maak gebruik van planten en bloemen. Dit zorgt er voor dat je een eenheid creëert en daarnaast  geeft het kleur aan je tuin.
  • Soms kan het ook geen kwaad om eens te kijken naar nieuwe meubels. Misschien zijn de stoelen of de loungeset hoekbank wel eens aan vervanging toe. Dit geeft gelijk een frisse blik.
  • Een barbecue komt altijd van pas. Dit is natuurlijk heel handig, maar wanneer je deze niet gebruikt staat hij ook mooi als decor.
  • Voeg verlichting toe. Verlichting geeft vooral ‘s avonds een mooie warme sfeer. Je hebt veel verschillende soorten verlichting, dus kijk wel even welke verlichting het beste bij jouw tuin past.
  • Maak gebruik van leuke kussens en dekens, deze hebben altijd een knusse uitstraling. Het is simpel, maar voegt veel toe.

Zorg voor een mooie eyecatcher

Wanneer je een mooie eyecatcher hebt, geeft het je tuin gelijk een kick. Het geeft net even dat wauw-moment dat je nodig had. Een eyecatcher kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boom, opvallende tegeltjes of een kleurrijke hangmat. Wat het mooiste in jouw tuin past, weet jij het beste.

Nu kun je aan de slag met het zomerklaar maken van jouw prachtige tuin. Zo kun jij straks genieten van de heerlijke zon in de tuin.