Je gazon als visitekaartje van je huis

Je gazon op een goede manier onderhouden is heel belangrijk. Enerzijds omdat het er natuurlijk mooi uitziet en je er veel creativiteit in kwijt kunt. Maar anderzijds ook omdat je gazon het visitekaartje van je huis is. Het is namelijk het eerste wat mensen zien als ze naar je huis gaan, of er bijvoorbeeld langs fietsen of langs rijden. Wanneer je je gazon niet goed hebt verzorgd, zegt dit ook wel iets over jou als mens. Maar hoe onderhoud je nou een goed gazon? Het is soms lastiger dan veel mensen denken. 

Grassprieten

Het onderhoud van je gazon

Bij het onderhouden van een gazon komen een aantal belangrijke zaken kijken. Allereerst is het van belang dat je je gras regelmatig maait. In principe is dit afhankelijk van de jaargetijden. In het voorjaar groeit je gras namelijk sneller dan in de zomer. Om die reden is het aan te raden om je gazon in het voorjaar ongeveer eenmaal per week te maaien. Dat kan met een eenvoudige grasmaaier, maar als je een flink gazon hebt is het misschien verstandig om een zitmaaier te kopen.

In de zomer kun je dit beperken tot maximaal eenmaal per twee weken. Natuurlijk is dit een richtlijn waar ook van afgeweken kan worden. Bij de een groeit het gras namelijk sneller dan bij de ander.

Gras water geven en andere activiteiten

Om de kwaliteit van je gras te behouden, is het belangrijk dat je het regelmatig water geeft. Hiermee voorkom je onkruid en verdere verdorring van je gras. Het is ook belangrijk dat je je gazon niet te vaak water geeft. Eenmaal in de week je gras water geven is vaak voldoende. Als je je gras te veel water geeft, zorgt dat ervoor dat het ook gaat verdorren. Heb je kale plekken in je gazon? Het is dan belangrijk om dit te bemesten. Hierdoor krijgt je gras de nodige voedingstoffen, waardoor het beter en sneller zal groeien. Kale plekken verdwijnen op die manier als sneeuw voor de zon. 

Met deze tuininspiratie tips zorg jij ervoor dat je gazon er prachtig bij ligt! En wat is er nou mooier dan dat? Zo kun jij trots zijn op je prachtige gazon en kun je mensen uitnodigen in je tuin om langs te komen.