Je huis zorgeloos laten ontruimen: algemene kosten

19 augustus 2022
WonenCadeaus voor binnen

Een woningontruiming is een groot karwei dat veel energie vergt en tijdrovend is. Ook brengt het de nodige kosten met zich mee. Als je het ontruimen van jouw woning graag uit handen wil nemen om tijd en moeite te besparen kun je eenvoudig een partij inhuren die dit voor je regelt. Je vindt online een groot aanbod professionele hulpdiensten die het leeghalen van jouw huis en alles eromheen met plezier voor je regelen. Ontdek in dit artikel hoe je dit vlekkeloos kunt laten verlopen en hoe de prijs wordt bepaald.

Hulp bij huisontruiming

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je overweegt een een opruimservice in te schakelen. Wellicht gaat het niet om je eigen woning die moet worden leeggehaald maar om het huis van een overledene dierbare naaste of familielid, of misschien heb je er geen tijd voor of ben je fysiek niet in staat zulk zwaar werk te doen.

Een heel huis leeghalen houdt immers ook in dat er veel zware spullen zoals meubels apparaten en witgoed moeten worden getild en dat kost veel lichamelijke inspanning. Een team van vakkundige huis ontruimers werkt snel en efficiënt. Zij weten ook kijk op de geschikte bestemming voor de inboedel zoals een antiquariaat, kringloop of de vuilstortplaats.

Prijs van een woningontruiming

Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een professioneel team ontruimers in te schakelen voor woningontruiming is het verstandig om van te voren een offerte aan te vragen, naar aanleiding van jouw plannen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald afhankelijk het type woning, de omvang van de inboedel en hoeveel tijd in het project moet worden gestoken.

Een senioren appartement is met een kamer is tussen de 150 en 600 euro, en het ontruimen van een eengezinswoning kost al gauw tussen de 600 en 2000 euro. Ook wordt de prijs hoger wanneer het om een spoed ontruiming gaat. Dan betaal je een toeslag tussen de 20 tot 100 euro per uur.

Alternatief

Mocht je het toch te prijzig vinden, en besluiten om je woning zelf leeg te halen, let er dan goed op dat je op tijd begint en het project in etappes doet.

Dan valt het te overzien en kan het zelfs leuk zijn om met een muziekje erbij alle oude spullen nog eens in handen te krijgen die wellicht mooie herinneringen oproepen. Ga jij dapper zelf aan de slag of huur je een professional in?

Meer blogs lezen? Klik dan hier.