Je tuin inrichten? Dat hoeft niet moeilijk te zijn!

Veel mensen met een tuin vinden het lastig om deze sfeervol en praktisch in te richten. In dit artikel leggen wij uit waarom dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Lees mee en ontdek hoe je jouw tuin het best tot zijn recht kunt laten komen!

Zorg voor de juiste kleuren

Kleuren vallen op in een tuin. Het is dan ook belangrijk kleuren te kiezen die bij jouw stijl passen. Koop dus niet lukraak onderdelen voor je tuin, zonder een plan te hebben. Door het kiezen van de juiste kleuren, kun je je tuin zelfs langer laten lijken, of juist breder. Wil je bijvoorbeeld graag een warme en sfeervolle tuin? Ga dan voor kleuren als rood, geel en oranje. Hou je liever van een rustige en kalme uitstraling? Dan zijn paars, groen en blauw voor jou ideale kleuren. Dit geldt niet alleen voor de planten die je uitzoekt, maar ook voor het meubilair en andere materialen.

Ga voor groen

Niet alleen de kleur groen staat mooi in een tuin, ook een duurzame, groene tuin, geeft een goed gevoel. Wanneer je namelijk voor een milieuvriendelijke tuin kiest, kun je de natuur zijn eigen gang laten gaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een moestuin aan te leggen. Dat staat niet alleen knus, maar zorgt ook voor biologische en gezonde maaltijden. Spinazie, sla en wortel zijn groenten die makkelijk te telen zijn, handig dus om daar mee te beginnen. Ook kruiden doen het goed in de moestuin. Bieslook, lavendel en rozemarijn zijn kruiden die geschikt zijn. In het voorjaar, dus na de vorstperiode, is de beste periode om te starten met een moestuin. Ook raden we je aan om biologische plantenmest en milieuvriendelijke materialen voor je tuin te kopen. Als je ook regenwater opvangt en opnieuw gebruikt, ben je helemaal duurzaam bezig.

Steiger

Heb je een huis met een tuin die aan het water ligt? Het aanleggen van een steiger gebeurt veel bij woningen aan het water. Het is dan ook erg leuk om bij de steiger te genieten van het kabbelende water, bijvoorbeeld tijdens een hapje of drankje. Maar steigerhout planken zijn er niet alleen voor buiten. Ze zijn breed toepasbaar: zowel binnen als buiten komt steigerhout goed tot zijn recht. Het hout is voor verschillende doeleinden geschikt, bijvoorbeeld een eettafel van steigerhout in de woonkeuken, een steigerhouten schutting of een groot terras in de tuin: dit hout is voor vele doeleinden geschikt.

Categorie: Tuin inspiratie.