Kunstgras kopen? Best een goed idee!

Iedereen wil een mooie tuin, maar niet iedereen zit te wachten op alle arbeid die dat met zich meebrengt. Zeker als je een mooi gazonnetje wilt hebben, zal je tijd moeten steken in het onderhouden van je gras, zodat het er niet gaat uitzien als een weiland waarin paardenbloemen en madeliefjes welig tieren.

Het alternatief

Je kunt er natuurlijk de brui aangeven en tegels neerleggen maar de uitstraling van een betegelde tuin is misschien niet wat je wilt. Daarnaast, ook een betegelde tuin is niet onderhoudsvrij! Vaak zal je toch onkruid moeten wieden dat tussen de tegels groeit en de tegels zelf moeten van tijd tot tijd ontdaan worden van groene aanslag. Denk eens na over de mogelijkheid om kunstgras te laten leggen. Kunstgras is tegenwoordig te verkrijgen in verschillende tinten en hoogtes, en het is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Op blote voeten door het gras lopen verleden tijd? Ook dat is niet aan de orde want het moderne kunstgras voelt zacht aan, en is ook hier vergelijkbaar met echt gras. Wanneer je de aanschaf overweegt kun je bovendien kijken en uittesten welke variant je het meest aanspreekt.


Einde aan onkruid

Kunstgras wordt zo gelegd dat het de laag aarde eronder volledig afsluit. Onkruid dat zijn wortels verstopt in de bodem krijgt dus geen kans om door het kunstgras heen te piepen. Je hoeft geen tijd meer de steken in het eindeloos onkruid of mos verwijderen uit je gazon. Kunstgras kopen geeft je meer tijd om te genieten van een mooie tuin, zonder al te veel onderhoud.

Nog meer voordelen?

Die zijn er zeker! Denk bijvoorbeeld aan het niet meer hoeven verticuteren van je gras om het mooi te houden. Ook heeft kunstgras geen water nodig dus regelmatig sproeien van je gazon behoort tot het verleden. Kunstgras is sterk en blijft mooi, ook bij intensief gebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinmeubelen die je op het kunstgras kunt plaatsen. Bij echt gras zal dit beschadigingen veroorzaken, bij kunstgras laat het plaatsen van tuinmeubelen geen sporen na. Tijdens een mooie zomer zet je als ouder natuurlijk een zwembadje in de tuin. Een ieder die dit wel eens gedaan heeft is bekend met de gevolgen hiervan voor je grasveld. Gele plekken en in het ergste geval dood gras dat vervangen moet worden. Kunstgras heeft geen problemen met een zwembadje, want het kan zonder de licht- en luchttoevoer die echt gras nodig heeft. Als het zwembadje opgeruimd wordt komt je mooie strakke grasmat weer tevoorschijn. Nog een groot voordeel van kunstgras kopen is dat de locatie waar je het neer laat leggen er niet zo veel toe doet. Echt gras behoeft een behoorlijke hoeveelheid licht, en een tuin die niet op het zuiden ligt kan dan al een probleem opleveren in het streven naar een mooi gazon. Kunstgras heeft hier geen last van, zelfs bij een totaal ontbreken van direct zonlicht zal kunstgras mooi blijven.

Conclusie

Kunstgras in je tuin is een goed alternatief voor echt gras wanneer je liever je tijd besteedt aan het genieten van je onderhoudsarme tuin dan aan het veel tijd investeren in het netjes houden van je echte gras.

voor meer inspiratie, klik hier