Langer thuis wonen met een Hoog Laag Bed

In Nederland is het al enige tijd vanzelf sprekend dat ouderen langer thuis blijven wonen alvorens het niet meer mogelijk is om thuis te wonen en of verzorgd te worden. Waar in het velende de zorg door verzorging tehuizen als het ware werd opgepakt, wordt er nu veel meer van de omgeving van de zorgbehoevende gevraagd. Belangrijk daarbij is dat de omgeving snelle en eenvoudige toegang heeft tot zorghulpmiddelen zoals een hoog laag bed.

Wanneer is een hoog laag bed geschikt?

Een hoog laag bed is van cruciaal belang wanneer slapen en de mobiliteit daaromtrent steeds lastiger wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het in en uit stappen in en uit het bed. Doordat een hoog laag bed extra laag kan worden ingesteld kan dit zorgen voor meer mobiliteit voor de zorgbehoevende. Of er is sprake van de behoefte om een hogere instap te creëren. Dit kan met een elektrisch verstelbaar hoog laag bed. De gehele bedbodem kan op en neer worden ingesteld met de afstandsbediening. Deze afstandsbediening is verbonden met de motoren van het hoog laag bed.

Een hoog laag bed is ook zeer geschikt voor mensen die lang op bed moeten liggen en intensieve zorg nodig hebben. De zorgverlener of mantelzorger kan door de inzet van een hoog laag bed op de juiste hoogte zorg verlenen. Het is dus niet alleen de zorgbehoevende die profiteert van de inzet van een hoog laag bed, maar ook de zorgverlener. In veel gevallen is de inzet van een hoog laag bed dan ook verplicht in verband met veilige en gezonde werkomstandigheden (arbo).

Hoog Laag Bed kopen

Hoog laag bedden zijn te koop in verschillende soorten en afmetingen. We kennen inmiddels ook luxe hoog laag bedden welke zijn voorzien van een luxe en huiselijke uitstraling en hoog laag bedden met veel functies zoals een vooringestelde TV-stand. Deze stand zorgt ervoor dat TV kijken vanuit de ideale positie kan plaat vinden.

Meer tips? Kijk hier.