Ontdek de voordelen van houten speelgoed

Kinderen en speelgoed zijn een combinatie die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit is niet zo gek aangezien kinderen al eeuwen dol zijn op poppen, knuffels en treinen. Niet voor niets krijgen kinderen ieder jaar weer op hun verjaardag het modernste speelgoed. Het aanbod is inmiddels zo uitgebreid dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet staan. Zo bestaat tegenwoordig vrijwel het meeste speelgoed uit plastic. Gelukkig realiseren steeds meer ouders zich welke schade plastic toebrengt aan onze planeet, waardoor houten speelgoed populairder is dan ooit tevoren. Maar wat zijn nou de voordelen hiervan? Lees snel verder en wie weet spelen jouw kinderen binnenkort wel met het stevige houten speelgoed!

1. Houten speelgoed is 100% milieuvriendelijk

Wist je dat er bij het produceren van houten kinderspeelgoed alleen materiaal als lijm, schroeven en verf op waterbasis om de hoek komen kijken?  Dit is een groot verschil in vergelijking met plastic speelgoed. Hierbij wordt er veelal gebruik gemaakt van giftige stoffen zoals lood bevattende verven. Dit brengt op de lange termijn gezondheidsproblemen met zich mee voor jouw kinderen. Ieder jaar weer komt er maar liefst 100.000 kilo kwik en 20.000 kilo lood vrij in onze leefomgeving. Daarnaast is plastic niet biologisch afbreekbaar, waardoor het grote schade aanricht aan het zowel mens als dier. Door te kiezen voor houten speelgoed ben je dus direct een stuk milieubewuster bezig.

2. Stimuleer de verbeelding van je kinderen

Vandaag de dag is plastic speelgoed verkrijgbaar in de kleurrijkste kleuren met daarbij bijpassend licht en geluid. Dit is natuurlijk ideaal om de aandacht van jouw kinderen te trekken. Wat veel ouders alleen niet weten is dat kinderen snel uitgekeken zijn op dit speelgoed. Dit is volkomen te begrijpen aangezien dit speelgoed jouw kinderen niet iets leer of creatief aanspreekt. Door bijvoorbeeld een houten poppenwagen in huis te nemen merk je direct dat de opzet eenvoudiger is. Het ziet er simpel uit, waardoor het de deur voor jouw kinderen openzet om hun grenzeloze fantasie op de vrije loop te laten gaan.

3. Veiliger in gebruik

Als laatste is het belangrijk om te weten dat houten speelgoed veiliger in gebruik is dan de plastic varianten. De voornaamste reden hiervoor is dat er tijdens het produceren van houten speelgoed er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast bevat het geen kleine onderdelen die voor verstikkingsgevaar zorgen. Als ouder weet jij waarschijnlijk als geen ander dat kinderen namelijk maar al te graag dingen in hun mond stoppen. Hierdoor is het belangrijk om vooral bij kinderspeelgoed twee keer na te denken voordat je een aankoop doet. Houten speelgoed is niet behandeld met chemische middelen wat ervoor zorgt dat het 100% veilig is voor jouw kinderen. Wanneer maak jij de overstap naar milieuvriendelijkerspeelgoed?