Maak kennis met de Solar Batterij

9 september 2021
TipsCadeaus voor binnen

Je kan het misschien al afleiden van de naam: een Solar Batterij is een zonnebatterij. Deze batterij kan je thuis gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Heb je een overschot aan zonne-energie, dan wordt die opgeslagen in de thuisbatterij. Wij laten je kennis maken met de Solar Batterij en lossen al je prangende vragen op.

Wat doet een Solar Batterij precies?

Een Solar Batterij kan je omschrijven als batterijen voor zonnepanelen. Zonnepanelen wekken – zeker als de zon goed schijnt – veel energie op. Die energie kan je niet allemaal op hetzelfde moment gebruiken, dus waar gaat die overschot dan naartoe? Gemiddeld 30 procent van onze zonne-energie gebruiken we meteen en 70 procent wordt in het elektriciteitsnet gepompt. Met deze thuisbatterij kan je nu ook een deel van je zonne-energie thuis opslaan voor momenten waarop je zonnepanelen minder opwekken dan verbruiken. Dat geeft je meer vrijheid, want je kan je opgewekte energie gebruiken wanneer je wil en er is geen druk om die energie zo snel mogelijk op te maken.

Waarom zou ik een Solar Batterij aanschaffen?

De aanschaf van een Solar Batterij is een goed idee in combinatie met de zonnepanelen op je dak en geeft je meer vrijheid in je energieverbruik. Deze thuisbatterij is geschikt voor wie een installatie heeft met meer dan tien zonnepanelen, wie geen terugdraaiende teller heeft, wie ’s avonds veel energie verbruikt en wie een smart home heeft met veel elektriciteitsapparaten. Zo’n batterij heeft een lange levensduur en gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Daarnaast is het een compact en simpel apparaat dat aan de muur bevestigd wordt, maar toch een grote opslag heeft. De volledige energie-opwekking tot 40 zonnepanelen kan je erin kwijt.

Wat is de kostprijs van een Solar Batterij?

Een Solar Batterij heeft geen omvormer nodig, wat maakt dat er geen extra kosten bijkomen. Voor een batterij voor zonnepanelen is de prijs afhankelijk van je eigen gebruik en levensstijl. De prijs wordt dus op maat berekend en online kan je een prijssimulatie maken. Zo kan je in functie van het aantal zonnepanelen en je verbruik berekenen hoeveel zo’n thuisbatterij je zal kosten. Je kan ook profiteren van een interessante premie, want in 2021 krijg je tot 40 procent van de investeringskosten terug.

Bovendien is deze thuisbatterij gelinkt aan een applicatie voor je smartphone waarmee je jouw batterij constant kan monitoren. Dagelijks, wekelijks of maandelijks kan je de productie van je zonnepanelen meevolgen en zelfs vanop vakantie zie je of je zonnepanelen renderen. Mocht er zich toch een defect voordoen, dan krijg je een notificatie en ben je meteen op de hoogte.