Waarom je huis laten isoleren

Het isoleren van uw huis is een van de meest energiebesparende dingen wat u kunt ondernemen. Niet alleen heeft dit een groot effect op het milieu, het verlaagt uw jaarlijkse energierekening ook aanzienlijk. Door het plaatsen van goede isolatie in uw woning kan de opgewekte warmte minder goed weg, wat er dus voor zorgt dat er minder warmte hoeft opgewekt te worden om uw huis warm te houden.  Vaak heeft u 2 tot 4 jaar na het plaatsen van uw isolatie de kosten hiervan al terugverdiend. 

U kunt uw woning op verschillende manieren isoleren. Dit kan met binnen isolatie of buitenisolatie. Hieronder leggen we alles uit over deze 2 verschillende manieren van isoleren.

Buitengevelisolatie in huis

Zoals de naam al aangeeft, wordt bij buitengevelisolatie een laag isolatiemateriaal op de buitenzijde van de gevel aangebracht. Een voorbeeld van buitenisolatie is Geveltherm Heck buitengevel isolatie, dit biedt de unieke mogelijkheid om verschillende isolatiematerialen met dezelfde lijmmortel en finish af te werken waarmee de hoogste level van systeem-zekerheid wordt bereikt. Het vergt een wat hogere investering maar dit is de duurzaamste en best isolerende vorm van isolatie wat u kunt hebben.  Daarbij helpt de buitengevelisolatie ook dat warmte in de zomer buiten blijft.

Buitengevelisolatie is voor zowel nieuwbouw als renovatie mogelijk. Bij renovatie ondervinden de bewoners van de woning geen last omdat deze activiteiten buitenhuis plaatsvinden.

Binnen isolatie in huis

Bij binnen isolatie wordt er een wand geplaatst aan de binnenzijde van de gevel. De ruimte wat hier tussenin zit wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Binnen isolatie is de beste oplossing als de buitengevel niet aangepast mag worden. Het enige nadeel is dat voor een hoge isolatiewaarde een dikke wand nodig is wat dus erg ten koste gaat van de binnenruimte van de woning. Ook kan dampdoorlatendheid problemen veroorzaken. Vanwege deze nadelen wordt er vaker voor buitengevelisolatie gekozen, maar wanneer dit geen optie is dan is binnen isolatie een betere keus.

Het zelf plaatsen van isolatiemateriaal is een grote en moeilijke klus. Dit kunt u beter overlaten aan professionals om een duurzaam, netjes en energiebesparend resultaat te ondervinden. Voor meer informatie over het isoleren van uw huis kunt u hier terecht.