Meerdere kale muren in huis? Zo los je dat op!

Een woning decoreren is niet gemakkelijk. Sommige mensen laten het er zo eenvoudig uitzien met hun perfect gestylede interieurs, maar in de praktijk is dat natuurlijk helemaal anders. Zeker het decoreren van kale muren levert nog wel eens hoofdpijn op. Want hoe pak je dat aan? Hang je helemaal niets op en kleed je de muren aan met kleur? Of ga je een wandklok kopen om een echte eyecatcher aan de muur te kunnen hangen? Er is ontzettend veel mogelijk. Kan jij wel wat hulp gebruiken?

Laat je dan inspireren door de volgende tips om die ene kale muur voorgoed een andere uitstraling te geven.

Interessant kleurgebruik

Heb je een zeer lange kale muur waar je echt wat mee wil doen om de kamer te breken? Dan kun je er ook voor kiezen om hier een accentmuur van te maken. En eens niet door slechts één mooie kleur op de muur aan te brengen, maar door er echt een eigen kunstwerk van te maken. Beplak de muur bijvoorbeeld met tape en maak een geheel eigen geometrische stijl. Combineer verschillende kleuren met elkaar en mix & match dit op de muur in het figuur. Zo wordt die ene muur direct een eyecatcher.

Houd er wel rekening mee dat dit best wel druk is. Daarom moet de rest van de ruimte zo rustig mogelijk worden gehouden.

Kunstwerken

Dit is natuurlijk dé oplossing voor elke kale muur. Kunstwerken zijn eigenlijk altijd een goed idee. Het leuke van kunst is dat het heel abstract is. Iedereen ziet kunst anders. Bij muurdecoratie denkt de één aan een schilderij, terwijl de ander al een prachtig beeld voor zich ziet. Werkelijk alles kan. En iedereen vindt iets anders mooi. Kunst is zo persoonlijk dat het direct de perfecte manier is om je woning verder te personaliseren. Het de persoonlijke touch te geven die het zo nodig heeft om echt als een thuis te voelen.

Besteed niet alleen aandacht aan het kunstwerk zelf, maar denk ook goed na over welke omlijsting je kiest. Deze kan een schilderij maken of breken. Bovendien kun je het kunstwerk hiermee net wat meer passend maken voor jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur? Dan kies je voor een houten omlijsting. Geniet je van een industrieel interieur? Kies dan voor een mat zwarte omlijsting.

Foto’s aan de wand

Je kunt ook foto’s gebruiken om een lege muur op te vullen. Heb je bijvoorbeeld een heel smal muurtje die net wat te kaal oogt? Maak hier dan een heuse fotomuur van. Gebruik allemaal dezelfde lijstjes in verschillende formaten en hang dierbare foto’s op. Het fijne van fotolijstjes is dat je ze gemakkelijk kunt wisselen.

Vind je een hele fotomuur toch een beetje teveel van het goede? Dan kun je er ook voor kiezen om enkel een canvasdoek op te hangen. Kies voor een foto die het meest dierbaar is voor jullie en het fleurt de muur direct op.