Onmisbare apparatuur voor in je keuken

15 november 2023
WonenCadeaus voor binnen

Dat het handig is om een koelkast, oven, vaatwasser en kookplaat in je keuken te hebben weet iedereen wel, maar wat is nou nog meer onmisbare apparatuur voor in je keuken? Het aanbod voor keukenapparatuur wordt steeds groter en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Omdat niet iedere keuken ruimte heeft voor alle apparatuur, hebben we de meest onmisbare voor je op een rijtje gezet.

Een kokendwaterkraan

Nooit meer de waterkoker hoeven aan zetten om vervolgens een aantal minuten te moeten wachten op kokend water. Dit kan verleden tijd zijn, er zijn kranen ontwikkeld die in een handomdraai kokend water geven. Dit scheelt je ook weer ruimte op je aanrechtblad, wel zo prettig. Een kokend waterkraan bespaart je tijd en energie, als je het mij vraagt, een echte must have voor in de keuken! Maar hoe werkt dit precies? Een kokend waterkraan bestaat uit twee verschillende onderdelen. Een kokend waterkraan op het aanrecht en een reservoir voor onder het aanrecht. Hierin wordt het water op 110 graden bewaard, zodat je altijd snel voorzien bent van kokend water.

Werkblad afzuiging

Ben je helemaal klaar met die lelijke afzuigkap aan de muur, of wil je meer vrijheid hebben waar je je kookplaat kunt plaatsen in de keuken. Dan kun je kiezen voor werkbladafzuiging. Werkbladafzuiging zit volledig verwerkt in je kookplaat en heb je dus niet meer een afzuiging aan de muur hangen. Met werkbladafzuiging worden de kookluchten niet meer naar boven gezogen maar worden deze naar beneden gezogen. Een groot voordeel van werkbladafzuiging is dat deze veel minder geluid produceren dan een traditionele afzuigkap.

Een wijnkast

Ben je een echte wijnliefhebber, dan kan een wijnkast zeker niet ontbreken in je keuken. Iedere wijnliefhebber weet ook dat elke soort wijn op een andere temperatuur gedronken moet worden. Witte wijn en rosé moeten gekoeld gedronken worden, maar rode wijn moet op kamertemperatuur geserveerd worden. Met een wijnkast hoef je hier nooit meer over na te denken of je wijn wel op de goede temperatuur is. In een wijnkast kun je verschillende soorten wijn stallen, met ieder hun eigen temperatuur. Op deze manier heb je altijd wijn op een goede temperatuur. Heb jij deze apparaten al in huis?