Op welke manier maak ik mijn tuin zo duurzaam mogelijk

Duurzaamheid wordt steeds populairder. Het biedt mooie mogelijkheden en het is goed voor het milieu. Wanneer je de tuin opnieuw wilt inrichten, dan kan je kijken naar duurzame opties. Het is niet ingewikkeld en het zorgt er daarbij ook nog eens voor dat je tuin gezond en mooi is. Met een energievergelijker kun je de energieleveranciers vergelijken en uiteindelijk overstappen naar de beste duurzame keuze. Wij hebben hier nog meer tips op een rijtje gezet om een duurzame tuin te realiseren. Ben je benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder! 

De verlichting in de tuin

Het geeft veel sfeer wanneer je verlichting in de tuin terug laat komen. Je kan lang in de tuin blijven zitten samen met vrienden of familie. Ledlampen zijn de meeste mileuvriendelijke keuze en komen in de tuin goed tot hun recht. In de tuin kan je ook makkelijk solar-lampjes neerzetten. Deze werken op zonne-energie en dat bespaart energie in je huis. Met energie vergelijken kassa kan je kijken hoeveel gas en energie je verspilt in huis. Het geeft een beeld hoeveel je verbruikt binnenshuis en hoe je dat kan voorkomen. 

Een moestuin beginnen 

Wanneer je groente en fruit gaat kweken is dat niet alleen lekker, maar ben je ook goed bezig. Het is goed voor je lichaam en voor het milieu. Het groente en fruit wordt namelijk niet bespoten en er zitten geen chemische bestrijdingsmiddelen op. Je gebruikt geen onnodige stoffen en zelfs wanneer je een kleine moestuin hebt dan kan je al een verschil maken. Het scheelt ook geld omdat je de producten niet in de supermarkt hoeft te kopen. Wanneer je het zelf kweekt hoeven de producten ook geen kilometers te maken, je pakt het zo uit je achtertuin en dat scheelt geld en tijd. 

Inheemse plantensoorten kiezen

Veel mensen kiezen gewoon planten die ze het mooiste vinden, ze houden hier geen rekening mee wat het beste geschikt is voor de tuin. Planten kunnen namelijk niet op elk gebied even goed groeien. Wanneer je verkeerde planten in de tuin plaatst dan zorg je ervoor dat je de natuur juist meer uitstoot. Je kan het beste kiezen voor inheemse plantensoorten. Dat zijn planten die goed groeien in Nederland en zij houden zichzelf goed tot stand. Op een lijst met inheemse plantensoorten staan verschillende soorten. Jij kan dan kijken welke planten het beste groeien in jouw woongebied. Hierdoor maak je de keuze waar je het langste plezier van hebt.