Overzicht en efficiëntie | Essentieel in jouw werkplaats!

Krijg je wel eens kritiek dat het in jouw woning of werkplaats een zooitje is? Dat heeft echt niet alleen maar met opruimdrang te maken.

Want je wilt toch ook gewoon de spullen die je voor jouw klussen keihard nodig hebt terug kunnen vinden? Sterker nog, mocht je nog eens iemand in je werkplaats uitnodigen om je te komen helpen, dan zal diegene ook graag weten waar hij of zij een specifiek onderdeel of stuk gereedschap moet zoeken!

Ja, maar met zoveel spullen raak je toch altijd het overzicht wel een beetje kwijt? Dat is inderdaad niet onlogisch. Maar ook weer niet nodig! Dat is dan ook de reden dat we deze tekst voor je aan het componeren zijn. Niet om erin te wrijven wat voor sloddervos jij bent, maar ook om je te laten weten hoe het beter kan.

Want dat kan het! Je hebt alleen maar een overzichtelijk systeem nodig om je spullen zo op te ruimen dat je ze later – zonder al; te veel hulp – weer terug kunt vinden. Kijk daarom snel eens naar de volgende voorbeelden:

Gereedschapset

Hartstikke leuk, maar daar heb jij helemaal niks aan. Zo’n rechthoekig trommeltje bedoelen we toch? ‘n Klassiek metalen kistje waar je het hoognodige in kunt bewaren? Maar jouw (beoogde) verzameling gereedschappen en onderdelen is vele malen groter!

Wij doelen dan ook op een veel betere oplossing. Namelijk een metalen kast in plaats van een kist(je). Eentje die is uitgerust met allerlei verschillende laden en die al een handige inlegvorm hebben voor alle onderdelen, zodat je meteen weet wat erin hoort te passen. In één oogopslag. Dat maakt zowel terugvinden als opruimen een heel stuk gemakkelijker.

Bouwtekeningen

Werkbank

Uiteraard is een horizontaal oppervlak waaraan je kleine reparaties kunt verrichten wel zo welkom. Helemaal handig is het wanneer jouw werkbank ook over allerlei perfect uitgedachte manieren beschikt om jouw belangrijkste parts en tools in op te ruimen. Dat kan een ladenblok zijn, maar ook een overzichtelijk zijpaneel. Deze is uitgerust met haakjes waar je de gereedschappen die je het vaakste nodig hebt aan op kunt hangen, zodat alles in jouw uitgebreide voorraad een eigen plek heeft.

Gereedschapwagen

Er is één klein nadeel aan een gereedschapsset zoals we die hierboven beschreven. Die is namelijk niet echt mobiel te noemen. En stel nou dat jij over een behoorlijke werkplaats beschikt, hoe kun jij dan comfortabel je werk doen wanneer je telkens heen en weer moet lopen voor ieder klein onderdeeltje of stuk gereedschap dat je nodig hebt? Dan bezaai je liever weer de vloer, zoals vanouds!

Nergens voor nodig. In plaats daarvan kun je namelijk ook voor een gereedschapswagen kiezen. Dat is precies hetzelfde maar, om je donkerbruine vermoedens maar gewoon te bevestigen: er zitten wieltjes onder. Zo beweeg je je hele hebben en houwen doodeenvoudig van de ene kant van je werkplaats naar de andere.