Tegel stickers

20 december 2022
WonenCadeaus voor binnen

Of je nu verhuisd bent of gewoon zat bent van je huidige keuken of badkamer, een complete vervanging is tegenwoordig erg prijzig. Bovendien hoeft het soms ook niet nodig te zijn om de keuken of badkamer compleet te vervangen! Voor een mooie opknapbeurt kun je hiervoor gebruik maken van tegel stickers.

Ook kan het soms een tijdrovende klus zijn om nieuwe tegels voor je keuken of badkamer te vinden. Het zoeken, vergelijk én overleggen maken het soms geen gemakkelijke klus.Tegel stickers zijn dan ideaal. Het kost bijna geen tijd om te monteren, is makkelijk bij te snijden en geeft je de mogelijkheid om bepaalde tegels gewoon eens te proberen.

Nu zijn tegel stickers wellicht niet voor iedereen de ideale oplossing voor keuken of badkamer, daarom hebben we hieronder de voordelen én nadelen van tegel stickers voor jullie op een rijtje gezet.

Voordelen tegel stickers:

  • Betaalbare keuze;
  • Makkelijk te knippen;
  • Stevig en krasbestendig;
  • Hitte- en waterbestendig;
  • 3D effect in jouw keuken of badkamer;
  • Makkelijk schoon te maken (en houden).

Nadelen tegel stickers:

  • Je hebt één kans – Het plakken moet in één keer goed 
  • Iets minder mooi – sommige mensen blijven erbij: échte tegels zijn toch mooier. 
  • Ze komen vaak in één maat – Van tevoren goed meten dus! Gelukkig zijn ze eenvoudig bij te snijden.

Tegel stickers vs plaktegels

Ze zijn niet met elkaar te verwarren: tegel stickers en plaktegels. Het grootste verschil is dat de tegel sticker altijd zelfklevend is als een echte sticker. Daarmee is het 3D effect niet weg, het is simpelweg van een ander materiaal gemaakt. De plaktegels worden namelijk vaak van kunststof gemaakt en kunnen individueel worden aangebracht. Vaak zijn plaktegels ook iets groter en zijn daarmee vaak meer geschikt voor bijvoorbeeld een marmeren look in de badkamer. Een overeenkomst is wel dat zowel de tegel stickers als plaktegels niet gevoegd hoeven te worden.

Tegelstickers kopen

Op steeds meer plekken en webshops zijn tegel stickers te koop en op voorraad. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de Nederlandse webshop Wandtegelstickers.nl. Voor luxe plaktegels in de badkamer kun je bijvoorbeeld terecht bij Praxis of IKEA.