Trend van het moment: het buitenkleed!

Het is hartje zomer, dus dat betekent: het buitenleven is weer in volle gang. Lekker ontspannen op je comfortabele loungeset, met de voetjes omhoog genieten van het zomerzonnetje in je stijlvolle tuin. Toch mis je nog iets… een buitenkleed! Drie redenen waarom een buitenkleed dé must-have voor in je tuin is.

1. Eyecatcher

Tegenwoordig wordt een tuin gezien als een verlenging van de woonkamer, een soort buitenkamer met hetzelfde comfort als binnen. Naast een fijne bank met zachte kussens om lekker in weg te zakken, een grote tafel waar je met al je vrienden uren aan kunt tafelen, de fleurigste en geurigste bloemen en planten, is een buitenkleed onmisbaar voor een gezellig zomerse sfeer in je tuin. Buitenkleden zijn er in vele verschillende vormen en maten, dus voor elk wat wils. Of je het kleed nou midden in je zithoek legt of onder de tafel, het vormt een echte blikvanger in je tuin!

2. Multifunctioneel 

Een buitenkleed is niet alleen een aanwinst voor in je tuin, maar je kunt het ook meenemen als picknickkleed voor een barbecue in het park of een zonnig dagje strand. Je rolt de kleden gemakkelijk op en neemt ze zo mee onder je arm. Ook een leuk idee: tover het buitenkleed om tot tipitent voor de jongste bewoners in huis.

3. Weerbestendig

En, niet onbelangrijk: het is nog praktisch en gemakkelijk ook! Je kan een buitenkleed de hele zomer buiten laten liggen. De kleden zijn gemaakt van synthetisch materiaal en daardoor weerbestendig. Ze kunnen tegen een flinke zomerse regenbui en verkleuren niet door de warme zonnestralen. Daarnaast voelen de kleden ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten. Is er eten of drinken gevallen? Met een doekje en water is het kleed zo weer schoon. Vanuit praktisch oogpunt hoef je de aanschaf van een buitenkleed dus zeker niet te laten!