Tijd voor nieuwe raambekleding

Is het tijd voor nieuwe raambekleding in huis? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk heel wat verschillende mogelijkheden en allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen en uitstraling. We zetten in dit artikel een aantal mooie en praktische opties op een rijtje voor je. Hopelijk wordt dan het maken van je keuze wat minder ingewikkeld.

Verschillende soorten gordijnen

Stoffen doen het altijd goed in huis als je een warme en knusse sfeer wilt uitstralen. Daarnaast zorgt het gebruik van stoffen materialen voor een fijne akoestische demping in je woning. We kennen natuurlijk allemaal gewonde gordijnen, die je kant en klaar kan kopen of speciaal voor jou op maat kan laten maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen en vouwgordijnen. Allemaal zijn te krijgen in ontelbaar verschillende kleuren en motieven dus er is altijd wel iets dat past bij jouw smaak en interieur.

Plisségordijnen. Praktisch en tijdloos

De laatse jaren worden plisségordijnen steeds populairder. Dat is begrijpelijk want ze zijn tijdloos en functioneel. Het voordeel van plisségordijnen is namelijk dat ze in je kozijn gemonteerd worden en ze zowel naar boven als naar beneden geschoven kunnen worden. Ideaal als je de zon wilt weren uit je kamer, maar nog wel graag wat daglicht binnen wilt krijgen. Ook werken ze perfect tegen inkijk van nieuwsgierige voorbijgangers.

Houten jaloezieën

Ga je liever voor een ander materiaal? Dan zijn houten jaloezieën misschien iets voor jou.  Houten jaloezieën geven je interieur diezelfde warme uitstraling als gordijnen, maar hebben het voordeel dat ze makkelijker schoon en stofvrij te houden zijn. Ideaal als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën. Ze zijn in verschillende tinten en kleuren te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke houtkleur voor een landelijke sfeer. Of kies voor wit of zwart als je een modernere uitstraling wilt.

Shutters zijn de trend van dit moment

De absolute trend van dit moment op het gebied van raambekleding zijn shutters. Shutters is de Engelse term voor luiken. Niet gek dus dat ze je woning een gezellige landelijke uitsraling geven. De lamellen van shutters zijn onafhankelijk van elkaar af te stellen waardoor je de ideale combinatie kan maken van zonwering en lichtinval. Ook zijn ze leverbaar in veel verschillende kleuren en in zowel houten als kunststof varianten.