Tips bij het samenstellen van een droomkeuken

10 augustus 2021
WonenCadeaus voor binnen

Het kopen van een nieuwe keuken is best wel spannend en alles behalve een gemakkelijke opgave. De eerste stap is waarschijnlijk het internet (lees: Pinterest) afspeuren om inspiratie op te doen. Een Pinterest moodboard wordt dan al snel samengesteld om goed voorbereid op pad te gaan naar een keukenzaak om jouw droomkeuken te gaan samenstellen. Maar met alleen een uitgebreide collage ben je er nog niet. Daar begint het eigenlijk pas! Er zijn nog veel meer spreekwoordelijke knopen die doorgehakt moeten worden. Daarom helpen we jou in dit artikel alvast een eindje op weg en delen we een aantal handige tips. Lees snel verder!

Kijk en vergelijk

Wees kritisch en stel hoge eisen. Immers, de keuken is een aanschaf voor jaren. De keukenzaak mag pas tevreden zijn, als jij dat bent. Je moet dag-in dag-uit plezier aan jouw keuken beleven, en er uiteindelijk jaar-in jaar-uit van kunnen genieten. Je kunt daarom het beste kiezen voor een keuken die uitsluitend van duurzame materialen is gemaakt. Wat goed is, blijft goed. Juist bij intensief gebruik! Logischerwijs moeten de keukens die je wilt vergelijken wel dezelfde specificaties hebben om een zinvolle vergelijking te kunnen maken, maar het loont zeker de moeite om bij meerdere keukenwinkels een offerte op te vragen.

Creatieve specialisten die met je meedenken

Nu we het toch over een offerte opvragen hebben. Langskomen in de showroom bij keukens Capelle aan den IJssel is zeker het overwegen waard. Of je nu op zoek bent naar een maatwerk keuken of liever een basic keuken wilt voor een scherpe prijs. Dankzij hun brede assortiment keukens is er voor ieder wat wils. Tijdens de eerste vrijblijvende afspraak gaat een vakkundige keukenexpert de sfeer en stijl met jou bespreken, een ontwerp maken, materialen uitzoeken in de showroom en maken ze ook een offerte voor je op. Hierdoor heb je na dit gesprek al een goede richtlijn wat betreft de prijs en de mogelijkheden.

De ideale keukenopstelling en indeling ontwerpen

Keukens zijn verkrijgbaar in verschillende (maatwerk) opstellingen. Gaat jouw voorkeur uit naar een rechte keukenopstelling? Of wil je liever een hoekkeuken, kookeiland of een U-vormige keuken? De ideale keukenopstelling is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare keukenruimte, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en het ergonomische aspect verdienen aandacht. Als je een ergonomisch ingedeelde keuken hebt, ga je dit tijdens het koken namelijk heel goed merken. Er is dan rekening gehouden dat alle elementen op de juiste manier zijn opgesteld. Denk hierbij aan de plaatsing van de koelkast, spoelbak, het fornuis of de kookplaat. Het is daarom lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag ‘Wat is de ideale keukenindeling?’. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Des te meer reden om eerst een afspraak te maken met een keukenadviseur, zodat jouw wensen tot in detail besproken kunnen worden. Vervolgens wordt het een stuk gemakkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Succes!