Tips om heerlijk te ontspannen in je eigen tuin

Een eigen tuin is een cadeautje. Zeker nu de lente weer van start is gegaan. Jij pikt direct die eerste warme zonnestralen mee. Zodra de temperatuur maar iets stijgt, is het al heerlijk vertoeven in de achtertuin. Een goede manier om te ontsnappen aan de alledaagse drukte. Even te ontprikkelen. Gewoon helemaal niets doen. Maar ontspannen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want wanneer je eenmaal zit, denk je aan de duizend-en-één andere dingen die je had kunnen doen.

Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. In dit artikel geven we enkele tips om voortaan optimaal te ontspannen in je eigen tuin.

Voldoende comfort

Het lukt natuurlijk niet om te ontspannen als er geen comfort te vinden is. Denk daarom in elk geval aan een fijne tuinset en goede kussens. Met Madison tuinkussens geef je de tuin direct een warme en uitnodigende sfeer. Lekker om op te zitten, te loungen en even helemaal niets te doen. Met extra comfort wordt de tuin een stuk uitnodigender. Als je eenmaal zit, wil je ook gewoon niet meer opstaan. Hierdoor dwing je jezelf eenvoudig om langer de broodnodige rust te pakken. Win-win!

Ruim één keer goed op

Na de winter is de tuin vast wel toe aan een opfrisbeurt. Het is lastig te ontspannen als er op het terras één grote rommel is en er alleen maar dode en uitgelopen planten te vinden zijn. Plan daarom één dag om echt eens alles goed op te ruimen. Gooi alles wat dood is weg, maak het terras goed schoon en haal een doekje over het tuinset. Nog wat nieuwe kussens en andere decoraties en de tuin is weer klaar voor de zomer. Dit hoeft echt niet lang te duren, maar zorgt wel voor veel meer rust. En na al dat harde werken mag je natuurlijk lekker achterover zitten.

Verlichting

Nu koelt het nog snel af zodra de zon ondergaat. Maar over een tijdje zal het nog langer licht worden en is het ook in de avond aangenaam vertoeven in de tuin. Dan is het natuurlijk wel fijn om over wat extra verlichting te beschikken. Denk niet alleen aan functionele verlichting, maar vergeet ook zeker de sfeerverlichting niet. Dit mag ook in de vorm van een vuurtje zijn. Een mooie vuurschaal ziet er hartstikke sfeervol uit en maakt de zomerse avonden nog romantischer. Samen met je geliefde onder een kleedje bij het haardvuur, marshmallows roosteren… wat wil je nog meer?

Meer groen

Het leven wordt steeds drukker. De bevolking groeit, er wordt meer van ons verwacht en dat maakt ook dat we de hele dag ongelooflijk veel prikkels te verwerken krijgen. Daarnaast neemt de natuur om ons heen juist af. Zonde, want de mens heeft de natuur nodig om zich gelukkig en fit te voelen. Je kunt gelukkig al een hoop goed maken door meer groen in eigen tuin te halen. Met kleurrijke bloemen en planten geef je jouw tuin een sfeervolle uitstraling en wordt het veel gemakkelijker om hier te relaxen.