Tips voor binnenhuisarchitectuur die je kunt gebruiken

25 maart 2021
TipsCadeaus voor binnen

Het kan zijn dat je nog nooit veel met je persoonlijke leefruimte gedaan hebt omdat je het gevoel hebt dat je niet genoeg weet over binnenhuisarchitectuur. Maar als je gewoon de tijd neemt om jezelf de grondbeginselen van een goede inrichting bij te brengen, zou je angst moeten wegsmelten. Neem de aanwijzingen in dit stuk ter harte en maak van je huis moedig een verbluffende plek waar je echt van houdt.

Dingen waar je aan moet denken bij het inrichten

Houd rekening met de verlichting van je kamer. Ontbreekt het je aan raamruimte in je kamer, dan moet je de muren een lichte en heldere kleur schilderen.

Gebruik je eigen foto’s als kunstwerk. Als een goedkopere en meer persoonlijke manier om je muren te versieren, gebruik je foto’s die je zelf gemaakt hebt. Laat afdrukken maken en lijst ze in, of gebruik een van de vele aanbieders van foto-op-doek om van je foto een galeriecanvas te laten maken. Als je meer technisch aangelegd bent, kun je je foto’s in software bewerken om ze nog meer op kunstwerken te laten lijken.

Zorg dat je alle opslagruimte hebt die je nodig hebt. Je krijgt nooit een kamer die eruit ziet alsof hij uit een tijdschrift komt als er overal rommel ligt. Zoek aantrekkelijke bakken die bekleed zijn met een stof die bij de rest van de kamer past. Als je opbergen een deel van je ontwerp maakt, is het gemakkelijk om een kamer er fantastisch uit te laten zien.

Elke kamer heeft een brandpunt nodig. Een brandpunt geeft een hoogtepunt aan elke ruimte en dient als basis voor alle andere inrichtingsbeslissingen in de kamer. Alle andere functies, meubels en accentstukken in de kamer moeten de aandacht vestigen op het brandpunt of het versterken, en er op geen enkele manier mee concurreren.

Badkamer

Kies de verlichting in de badkamer zorgvuldig. In een badkamer zal een enkel bovenlicht een ongewenste schaduw werpen, waardoor het moeilijk wordt make-up aan te brengen of je te scheren. Een wandarmatuur aan weerszijden van het medicijnkastje zal een gelijkmatige hoeveelheid licht geven, ideaal voor het verzorgen. Gloeilampen verdienen de voorkeur boven fluorescentielampen, die een blauwachtige tint kunnen geven.

Een clou fontein is een prachtige keuze in een kleine badkamer. Deze soorten wastafels nemen minder ruimte in, en ze laten een kleine badkamer groter lijken. Ze hebben ook een elegante uitstraling die klassiek is en bij elke inrichting past. Je vindt ze bij je plaatselijke bouwmarkt in veel verschillende prijsklassen.

Vermijd erg donker gekleurde tegels in de badkamer. Hoewel ze er heel mooi kunnen uitzien en goed bij stijlvolle accenten passen, is het schoonmaken nogal omslachtig. Film van zeep en strepen van stoom zullen je tegels er smerig uit laten zien, zelfs als je ze net hebt schoongemaakt. Kies voor lichter en helderder gekleurde tegels voor een frisse en schone aanblik in de badkamer.

Waar je op moet letten in een kleine badkamer

Ontbreken in je badkamer ramen, zorg er dan voor dat je enkele vocht afvoerende methoden in je ontwerp opneemt. Dit is belangrijk om de ophoping van schimmel en meeldauw in je ruimte te voorkomen. Ventilatoren en ontvochtigers werken goed voor dit doel. Overleg met een professionele aannemer als je vragen hebt of niet begrijpt wat de beste methoden voor je ruimte zijn.

Als je opgescheept zit met een piepkleine badkamer, is een goede interieurtruc het plaatsen van spiegels! Plaats een grote direct boven de fontein toilet en strooi kleinere, decoratieve exemplaren door de hele ruimte. Ze zullen de indruk geven dat de badkamer veel groter is dan hij in werkelijkheid is en voegen ook een vleugje klasse toe.

Binnenhuisarchitectuur kan een overweldigend onderwerp lijken voor wie nog nooit veel met de principes en concepten ervan te maken heeft gehad. Gelukkig is het heel goed mogelijk om de nodige kennis op te doen om je huis als een pro in te richten door er een beetje tijd in te investeren. Neem het advies in het stukje hierboven in acht en een nieuw niveau van zelfvertrouwen in de binnenhuisarchitectuur kan het jouwe zijn.