Tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Werk je regelmatig of zelfs fulltime vanuit huis? Dan is een goede thuiswerkplek van groot belang. Niet alleen voor je gezondheid is een goede werkplek belangrijk, maar ook om je te kunnen focussen is het nodig om over je thuiswerkplek na te denken. Werken aan de keukentafel of op de bank is sterk afgeraden, daarom geven wij in dit artikel handige tips voor een fijne thuiswerkplek!

Tip 1. Aparte werkruimte

Als thuiswerker is het belangrijk om een aparte werkruimte te hebben, hierdoor wordt je niet door huisgenoten gestoord terwijl je aan het werk bent. Ook wordt je niet afgeleid door de ruimte om je heen. In deze ruimte ben je enkel bezig met je werk. Een kamer inrichten als thuiswerkplek is daarom ook erg belangrijk om productief en op een gezonde manier te werken. 

Tip 2. Investeer in een goede bureaustoel

De ruimte waarin je werkt is natuurlijk erg belangrijk, maar de juiste kantoormeubelen natuurlijk ook. Een bureau dat je op de juiste hoogte kunt afstellen is belangrijk, maar een goede bureaustoel is misschien wel het allerbelangrijkst. Daarom adviseren wij thuiswerkers om te investeren in een goede bureaustoel. In het assortiment van designkantoormeubilair.be  vind je een ruim assortiment, waardoor veel ergonomische bureaustoelen. Deze ergonomische modellen zorgen voor een gezonde werkhouding.

Tip 3. Juiste verlichting

Als je een ruimte gaat kiezen voor je thuiswerkplek dan kan je het beste voor een ruimte met de nodige ramen kiezen. Daglicht zorgt namelijk voor een betere concentratie en ook is het fijn om af en toe wat frisse lucht in je werkkamer te hebben. Tijdens de wintermaanden is er weinig daglicht, waardoor de verlichting op je werkkamer erg belangrijk is. Een tafellamp op je bureau of een hanglamp boven je werkplek is aangeraden om ook tijdens donkere momenten goed te kunnen werken.

Tip 4. Genoeg stopcontacten

De kans is groot dat je tijdens het werk veel elektronische apparaten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je laptop, smartphone en laptop. Om deze tegelijkertijd te gebruiken is het nodig om genoeg stopcontacten op je werkplek te hebben. Natuurlijk kan je een verlengsnoer gebruiken, maar dan is niet altijd even handig. Maak je ideale thuiswerkplek dan ook op een plek met veel stopcontacten.