De wonderbaarlijke kracht van Duct Tape

We hebben allemaal weleens een rol duct tape in onze handen gehad. Wellicht heb je het gebruikt om slingers mee vast te plakken aan de muur, of om de kaft van een boek bij elkaar te houden. Maar wist je dat Duct Tape enorm sterk is en dus voor enorm uiteenlopende klussen in te zetten. Of je nu het populaire merk tape 3M aanschaft of een rol bij de euroshop koopt, Duct Tape is een echte krachtpatser.

De verschillende toepassingen

Duct tape is een populaire en veelgebruikte tape soort, dit komt door de olie- en waterbestendigheid. Daarnaast is het enorm stevig en makkelijk af te scheuren waardoor het gebruik wordt vereenvoudigd. Het is altijd handig om op het werk of thuis een aantal rollen duct tape in de voorraadkast te hebben liggen. Zo kun je het gebruiken wanneer er iets snel gerepareerd moet worden. Bumper eraf? Gebruik duct tape om deze weer te bevestigen. Duct tape is zo veelzijdig dat het zelfs wordt gebruikt voor medische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van wratten!

Het bewijs

In het Amerikaanse televisieprogramma MythBusters is de kracht van de tape getest. De presentatoren van het programma hebben laten zien dat er een brug van 30 meter kan worden gemaakt van de tape die een persoon kan dragen. Daarnaast bewezen zij dat de tape een auto kan optillen en een defect vliegtuig kan repareren. Een krachtig stukje tape dus!

Soorten en merken

Er zijn veel verschillende duct tape merken te vinden, 3M, tape Iguna en tape Tesa zijn populaire merken. De kwaliteit van de meeste van de tape soorten ligt erg hoog. Welke duct tape perfect bij jou past, is afhankelijk van jouw doel. Voor een klusje zoals het bundelen van objecten, kun je prima een goedkope rol duct tape aanschaffen. Wil je duct tape gebruiken voor klussen voor buitenshuis of voor industriële toepassingen? Dan is het aan te raden om wat extra euro’s uit te geven aan een weerbestendige (staal)tape. 

Welke tape past bij jou?

Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je op zoek bent naar de juiste duct tape:

  • Waarvoor ga ik de tape gebruiken?
  • Op welke ondergrond plak ik de tape?
  • Wordt de tape binnen of buiten gebruikt?
  • Moet de tape zonder lijmresten te verwijderen zijn?

Duct tape is een ruim inzetbaar stukje tape. Het is enorm sterk, dit is door de MythBusters bewezen. Er zijn veel verschillende merken die duct tape verkopen. Welke rol het beste bij jou past, hangt af van de manier waarop je de tape toepast. Wanneer je dit weet kun je online of in de winkel de rol(len) kopen die je nodig hebt. Hoe dan ook, je hebt een sterk materiaal in je handen.