Verbouwen? 4 tips voor een stressloze verbouwing

Klussen kan veel stress opwekken als je je niet goed voorbereid. Het is dus belangrijk om van te voren goed na te denken over wat je gaat doen, hoe je het gaat doen, met wie je het gaat doen en wat je nodig hebt. Om je een zetje de goede kant op te geven hebben wij een aantal praktische klustips voor je opgesteld. 

  1. Zorg dat je van te voren een planning hebt. Geef hierin aan wanneer je wat gaat doen en wie of wat je daarvoor nodig hebt. Zodoende weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Daarnaast heb je een deadline waar je naartoe werkt. Zorg wel dat je speling hebt in je planning, want er kunnen uiteraard problemen gaandeweg optreden. Als je een aantal weken uitloop inplant heb je nog wat tijd over om extra dingen uit te voeren.
  1. Zorg dat je een plan B hebt. Heb je mensen die je helpen met verbouwen? Regel ook alvast een back-up. Het kan voorkomen dat iemand langdurig uit de roulatie raakt en je niet meer kan helpen. In zo’n geval is het handig dat je een persoon achter de hand hebt die je kan helpen bij de klus.
  1. Zorg dat je eerst in je bekende kringen kijkt naar mensen die je kunnen helpen. Mocht je een vriend hebben die bijvoorbeeld timmerman is dan kan die je helpen met timmeren. Het inhuren van klusjesmannen gaat je veel geld kosten, vandaar dat het verstandig is om eerst te kijken of je mensen kent die je kunnen helpen.
  1. Kijk goed naar welke materialen en gereedschappen je nodig hebt bij het klussen. Het zou natuurlijk zeer vervelend zijn als je aan het klussen bent en je niet de juiste gereedschappen hebt. Denk goed na over wat je allemaal nodig hebt, soms zijn er zaken die niet meteen in je opkomen maar toch van belang zijn. Heb je bijvoorbeeld wel nagedacht over wat je gaat doen met al het afval dat vrijkomt? Hiervoor kun je een container huren

We hopen je op de goede weg hebben gezet met onze praktische klustips. Veel klusplezier!