Verhuiskosten: alles op een rij

19 augustus 2022
WonenCadeaus voor binnen

Een verhuizing kan vele onverwachte kosten met zich meebrengen. Toch kun je op een hoop kosten besparen wanneer je het slim aanpakt. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan je veel zorgen uit handen nemen, maar je kunt ook veel zelf doen met behulp van familie of vrienden. Lees hier met welke kosten je zoal rekening moet houden en hoe je slim kunt besparen.

Verhuisservice inschakelen of zelf verhuizen

Allereerst is het handig om in etappes te werken en al een aantal weken van te voren te beginnen, om veel werk en stress op de verhuisdag zelf te voorkomen. Zo kun je ook veel zelf doen omdat je voldoende rustmomenten in kunt lassen en jezelf daardoor niet overbelast. Wanneer je het grote karwei zelf niet ziet zitten of er geen tijd voor hebt, kun je uiteraard ook professionele verhuizers regelen. Als je het goed uitzoekt hoeft het inschakelen van zo’n verhuisdienst niet heel duur te zijn.

Vraag meerdere offertes aan en vergelijk voor de goedkoopste optie en houd rekening met het uurtarief dat gemiddeld tussen de 32,50 en 42,50 per uur ligt. Als je zelf alvast meubels uit elkaar haalt en dingen klaarzet bespaar je tijd en dus ook geld. En het is daarnaast de moeite waard om van te voren te checken of je recht hebt vanuit je werk of als huurder op een verhuiskostenvergoeding!

Voordelig inpakken

Wat betreft het inpakken, kun je goed besparen op verhuisdozen, want die zijn vaak vrij prijzig om nieuw aan te schaffen. Misschien heeft iemand die je kent er nog een aantal te leen.

Als je toch nieuwe verhuisdozen wil kopen kun je in bouwmarkten of bijvoorbeeld bij Ikea, Hema of Action van een voordelige bundel prijs profiteren in plaats van dat je ze per stuk koopt. En vaak kun je met krantenpapier en tape en met dekens ook al een hoop inpakken en alles goed beschermen.

Vervoer

Zelf een aanhangwagen of verhuisbusje huren als vervoer tijdens de verhuizing is voordelig en ook goed mogelijk wanneer je inboedel niet heel groot is. Als je een professioneel team je spullen laat verhuizen moet je rekening houden met het aantal kilometers van je oude woning naar je nieuwe.

Wanneer je een verhuiswagen met verhuizer wil laten helpen kost dit gemiddeld rond de 60 euro per uur plus 40 euro voor de hulp van de verhuizer zelf.

Meer lezen? Klik dan hier.