Verwarmen kan ook elektrisch

Een extra verwarming zonder breekwerk. Een elektrische radiator biedt dan comfort. Vraag is in welke ruimte het te koud is? Elektrisch verwarmen wordt als kostbaar verwarmen beschouwd. Dat is ook zo, maar als het enkele momenten betreft is het wel degelijk een optie.

Design verwarming

Een radiator voor extra warmte

In ieder huis is er wel een plek die meer verwarmd mag worden. In de badkamer bijvoorbeeld of de studeerruimte die maximaal enkele uren per dag wordt gebruikt. Een garage waar een plek is gecreëerd voor het uitoefenen van de hobby. In de koele seizoenen is dat juist een fijne bezigheid. Met een elektrische radiator kun je die plek uitstekend verwarmen. Ben je klaar met de hobby dan zet je de verwarming gewoon uit.

Paneelradiator favoriet

De meest gebruikte elektrische radiator als bijverwarming is de paneelradiator. De radiatoren zijn in verschillende vermogens leverbaar. Indien gewenst kunnen de radiatoren onderdeel zijn van de bestaande Cv-installatie. Veel mensen kiezen voor een aparte bediening per radiator. Naast het paneel model zijn er buismodellen zoals een handdoekverwarming of designradiator. Deze verwarming wordt veel gekozen in de badkamer als extra verwarming.

Veel vormen van elektrisch verwarmen

Het systeem van verwarmen is bij een elektrische verwarming wezenlijk anders als bij convectoren. Elektrisch verwarmen werkt volgens een warme lucht circulatie. Convectoren leveren stralingswarmte. Naast een paneelradiator zijn er nog een scala van mogelijkheden om elektrisch te verwarmen. Een ventilatorkachel, straalkachel, halogeenkachel of keramische verwarming zijn alternatieven. Het type van kachel is sterk afhankelijk van het gebruik van de kachel. Elk type heeft specifieke eigenschappen afhankelijk van de warmtebehoefte. Vloerverwarming kan ook elektrisch en is daarom ook een optie. Het is niet echt bedoeld voor grote ruimten, maar voor ruimten die een korte tijd worden gebruikt. Het mattensysteem zorgt voor een snelle opwarming. Het wordt daarom veel toegepast in badkamers en toiletruimten.

De zuinigste manier om elektrisch te verwarmen is Infraroodverwarming. Met infrarood worden objecten verwarmd in plaats van straling. Hierdoor is er minder watt vermogen nodig wat resulteert in een lager verbruik.