Voordelen van een puincontainer tijdens het verbouwen

Ga je binnenkort verbouwen? Dan is een goede voorbereiding essentieel om de verbouwing soepel te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een geschikte aannemer, het regelen van de bouwvergunningen, het inlichten van je buren en natuurlijk het afvoeren van het bouwafval. Kortom, voor en tijdens een verbouwing moet je aan veel dingen denken.

Het afvoeren van bouw- en sloopafval is een van de dingen die geregeld moeten worden. Je kunt ervoor kiezen om zelf het bouwafval naar de milieustraat te brengen, echter kost deze optie veel tijd en energie. Vaak is het zelf afvoeren van het afval zelfs niet eens de voordeligste optie. Het huren van een vuilcontainer voor de periode van de verbouwing is dan ook vaak een beter optie. Er zijn genoeg voordelen van een puincontainer op locatie te bedenken. De 3 grootste voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Reden 1. Voorkom ongelukken

Tijdens een verbouwing zit je natuurlijk niet te verwachten op een ongeluk. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker tijdens een verbouwing met rondslingerend puin en gereedschap. Met een bouwafval container voor de deur kan het sloopafval direct afgevoerd worden. Dit zorgt voor een veiliger omgeving om te verbouwen.

Reden 2. Bespaar (veel) tijd

Bij het verbouwen komt altijd meer afval kijken dan dat je in eerste instantie had verwacht. Je kan natuurlijk zelf het bouwafval naar de milieustraat brengen, maar hiervoor heb je natuurlijk een aanhanger nodig. Hoogstwaarschijnlijk moet je eerst op zoek gaan naar een verhuurder van aanhangers om er vervolgens een op te halen. Dit alles kost natuurlijk al de nodige tijd, maar wat dacht je van het heen en weer rijden naar de milieustraat? Stel dat je 15 minuten van de milieustraat af woont dan gaat dit enorm veel tijd kosten. Een ander nadeel van zelf het bouwafval afvoeren is dat je al het afval twee keer in je handen hebt. Van je huis naar de aanhanger en vanaf de aanhanger naar de container op de milieustraat. Dit is natuurlijk dubbel werk.

Een bouwcontainer huren via bijvoorbeeld Puincontainershop.nl is de oplossing om goedkoop en gemakkelijk van het bouwafval af te komen. Met een container voor de deur kan je al het afval tijdens het verbouwen direct op eenvoudige wijze afvoeren. Na de verbouwing wordt de container netjes opgehaald door het afvalinzamelingsbedrijf.

Reden 3. Goedkoper

Het huren van een bouwcontainer brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee, maar als je dit gaat vergelijken met het geld en de tijd die je kwijt bent bij het zelf afvoeren dan is dit absoluut de beste optie. Tel maar eens de brandstofkosten, afvoerkosten en de huur van de aanhanger bij elkaar op.