Waarom een goede bureaustoel zo belangrijk is

Voor mensen met een zittend beroep is een goede bureaustoel een absolute must. Bij een verkeerde stoel zal je al snel last krijgen van lichamelijke klachten, waardoor je op een gegeven moment niet meer weet hoe je moet zitten. Een verkeerde bureaustoel veroorzaakt klachten als schouder-, rug- en nekpijn. Wanneer je een bureaustoel gaat kopen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Lees verder waarop je moet letten bij de aanschaf van een nieuwe bureaustoel.

Ergonomie

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede bureaustoel is de ergonomie. Dit betekent dat je de stoel helemaal kunt verstellen naar het lichaam van de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan de rug- en armsteunen, maar ook de hoogte van de zitting. Door de bureaustoel helemaal juist af te stellen zorg je ervoor dat je in een gezonde houding werkt, waardoor je geen last krijgt van vervelende klachten. Kies daarom altijd voor een ergonomische bureaustoel, bijvoorbeeld een van de bureaustoelen van OfficeCity.

Goede bureaustoelen

Heb jij een breed bureau en gebruik je deze breedte? Dan is het verstandig om te kiezen voor een bureaustoel met goede wielen, zodat je de stoel soepel kunt verplaatsen. Als de stoel soepel verplaatsbaar is, dan ben je ook sneller geneigd om in een gezonde werkpositie te zitten. Zwenkwielen zijn uiteraard het handigst voor een bureaustoel.

Aangename zitting

Voor je benen, heupen en billen is een goede zitting van belang om comfortabel te kunnen werken. Kies voor een bureaustoel die je zo kunt instellen dat je knieƫn een hoek van 90 graden maken terwijl je voeten op de grond staan. Verder is een zachte zitting natuurlijk ook belangrijk voor het comfort.

Voorkom RSI klachten met de juiste bureaustoel

Het zoeken naar de juiste bureaustoel is van belang om RSI klachten te voorkomen. Onder deze verzamelterm vallen alle spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, schouders, nek en/of armen. De afkorting RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Blessures die veroorzaakt worden door een herhaalde belasting, bijvoorbeeld werken in een verkeerde zithouding op een slechte bureaustoel, vallen onder deze term.

Verstelbaar bureau

Een goede bureaustoel is enorm belangrijk om in een gezonde houding te kunnen werken, echter is het wel essentieel om hierbij ook in hoogte verstelbaar bureau tot je beschikking te hebben. Kies daarom voor een bureaustoel die je kunt verstellen naar de juiste hoogte, zodat jij in een gezonde houding kunt werken. Ga voor meer ergonomische kantoormeubelen naar OfficeCity.nl.