Waarom een specialist inschakelen voor dakgrind verwijderen?

Tegenwoordig zijn veel woningen voorzien van een plat dak met dakgrind. Het gebruik van dakgrind op platte daken biedt diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat het bescherming biedt aan de dakbedekking. Daarbij zorgt het ervoor dat je woning koeler blijft in de warme zomermaanden. Toch kan het noodzakelijk zijn om dakgrind te verwijderen. Mogelijk wil je overstappen op een ander type dakbedekking, of blijkt je bestaande dakbedekking ernstig versleten te zijn. Zelf dakgrind verwijderen kost veel tijd en moeite. Een goede reden om een specialist op dit gebied in te schakelen! In dit artikel lees je meer over de hulp die een specialist kan bieden. 

Over het algemeen moet een plat dak eens in de 25 tot 40 jaar vervangen worden. De exacte levensduur van de gekozen dakbedekking is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. 

Professionele apparatuur voor dakgrind verwijderen

Dakgrind van het platte dak vegen is vaak onverstandig, met het oog op mogelijke beschadigingen aan de tuin, ruiten of bijvoorbeeld een auto. Vakmensen op het gebied van dakgrind verwijderen werken met professionele apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagen met een grote zuiger. Deze zuiger neemt het dakgrind op van het platte dak, waarmee schade voorkomen kan worden. Daarbij zal een dergelijke zuiger extra schade aan de dakbedekking tegengaan. Ideaal, wanneer je kiest voor een nieuwe laag dakgrind en de bestaande dakbedekking wenst te behouden. 

Geen omkijken naar de afvoer van dakgrind

Heb je het dakgrind van het dak laten zuigen? In dat geval zal de ingeschakelde partij zorgdragen voor het afvoeren van het dakgrind. Een fijn idee, want aan het afvoeren van dakgrind zitten relatief hoge kosten. Daarbij kost het veel moeite om het dakgrind met bijvoorbeeld een gehuurde aanhanger af te voeren naar een vuilstort. Hier heb je geen omkijken meer naar bij het inschakelen van een professional. 

Kies je voor het vervangen van het dakgrind? In dat geval zal dezelfde partij ook nieuw dakgrind op je platte dak aanbrengen. Het zorgt ervoor dat je weer een lange tijd vooruit kunt en je dakbedekking goed beschermd blijft. Advies nodig over het verwijderen van dakgrind? Vraag het Kooiker Daktoppers!