Hoe maak je een houten vloer schoon?

Heeft u een houten vloer aangeschaft en vraagt u zich af hoe u uw houten vloer het beste kunt schoonmaken en onderhouden? Wij helpen u daar graag bij. Wanneer u een houten vloer goed onderhoud en regelmatig schoon maakt, komt dit de levensduur van uw houten vloer alleen maar ten goede. Het schoonmaken van een houten vloer is gelukkig niet zo lastig. Het is wel belangrijk om te weten hoe u uw houten vloer schoonmaakt.

Houten vloer schoonmaken

Hoe maak je een houten vloer schoon?

Een houten vloer schoon houden is erg belangrijk om de levensduur en kwaliteit van uw houten vloer te waarborgen. Voorkomen is echter beter dan genezen. Wij raden dan ook aan om uw houten vloer regelmatig schoon te vegen met een zachte bezem. Dit kunt u 1 á 2 keer per week doen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw vloer met de stofzuiger schoon te maken. Wij raden hierbij wel aan om een stofzuiger te gebruiken met een zachte borstel. Zo beschadigd u de lok of olie niet. Wanneer al het stof of alle zandkorrels van de vloer af zijn kunt u wekelijks de vloer dweilen. Zorg hierbij wel dat uw dweil niet te nat is. Dit komt namelijk niet ten goede voor de houten vloer. Zorg dat de dweil goed uitgewrongen is en zet bijvoorbeeld een raampje open. Gebruik bij het dweilen bij voorkeur azijn of geen bijtende stoffen die de vloer kunnen beschadigen.

Houten vloer onderhouden

Een houten vloer kan decennialang mee, mits u de houten vloer goed onderhoud. Wij raden aan om eens in de 10 jaar uw houten vloer opnieuw te schuren om bijvoorbeeld beschadigen weg te werken. Hierna dient er een nieuwe laklaag aangebracht te worden om de houten vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Sommige houten vloeren hebben een olie in plaats van lak. Bij deze vloeren dient u eens in de vijf jaar de vloer opnieuw te oliën. Tot slot kunt u regelmatig stof of zandkorrels van de vloer verwijderen, om beschadigen tegen te gaan.

Voordelen houten vloer

Houten vloeren zijn razend populair. Wij zetten enkele voordelen voor u op een rijtje:

  • Houten vloeren zijn geschikt voor verwarming
  • Houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden
  • Houten vloeren geven een fijne en natuurlijke sfeer
  • Houten vloeren passen in elke ruimte

Houten vloer kopen?

Bent u op zoek naar een houten vloer van hoge kwaliteit? Neem een kijkje op de website van Kwaliteitparket voor de beste houten vloeren tegen de scherpste prijzen.