Wat zijn de tuintrends van 2022?

In de laatste anderhalf jaar hebben we kennis gemaakt met thuiswerken. Hierdoor is hebben van een leuke tuin steeds belangrijker geworden. Als het wat warmer weer is kun je even lekker in de tuin werken of even buiten lunchen. Dan is het wel fijn dat je tuin er mooi uitziet. De komende jaren zal het thuiswerken niet snel weggaan en om je een beetje op gang te helpen worden de tuintrends van 2022 in deze blog toegelicht.

Kunstgras in de tuin

Een tuin onderhouden kan veel tijd in gaan zitten. Je moet de planten water geven, het gras maaien en de tuin schoonhouden. Veel mensen hebben niet de tijd om dit allemaal bij te houden. Daarvoor is kunstgras een mooie oplossing. Dit hoef je niet veel te onderhouden waardoor het veel tijd scheelt. Ook ideaal als je kinderen hebt die graag een balletje willen trappen in de tuin. Zo loopt het gras geen schade op en hoef je hier minder op te letten. Om deze redenen is kunstgras één van de meest populaire tuintrends voor 2022.

Duurzame materialen in de tuin

Een topic dat in 2020 en 2021 ook al als tuintrend werd gezien is het gebruiken van duurzame materialen in de tuin. Ieder jaar wordt het bewustzijn van de ecologische voetafdruk van de mensen duidelijker en zal er meer aan gedaan worden. Tuinmeubelen worden steeds vaker gerecycled of gemaakt van duurzame materialen. Zo hoef je steeds minder moeite te doen om te zoeken naar duurzame producten en wordt het je steeds makkelijker gemaakt.

Planten als decoratie

De laatste tuintrend van 2022 zijn meer planten in de tuin. Door het vele thuiswerken en de vele lockdowns is er meer tijd vrij gekomen om de tuin even goed onder handen te nemen. Een groenere en sfeervollere tuin maakt het wonen net wat leuker. De trend van 2022 hierin is om vooral met vrolijke kleuren te werk te gaan. Dit is niet alleen voor de sfeer van je huis goed, maar voor je gezondheid is dit ook goed. Door je te omringen met veel planten en bloem zorg je voor een positieve impact op je body en mind.

Dit worden de drie tuintrends van 2022. De rode draad hierin is vooral om de sfeer in je tuin te verhogen om met meer plezier te kunnen genieten van je tuin en je de thuiswerkdagen beter doorkomt.