Welke raamdecoratie past het beste bij jou?

Ga je binnenkort verhuizen? Of is jouw interieur wel toe aan een opfrisbeurt? Dan moet je onder andere nadenken over welke raamdecoratie je gaat nemen. Er zijn nogal wat verschillende opties en allemaal hebben ze hun eigen uistraling en voordelen. Begrijpelijk dat je  dus nog niet zeker weet welke keuze het beste bij jouw woonwensen en interieur past. Daarom zetten we hier  de meest populaire keuzes voor jou op een rijtje.

Warm en sfeervol

Hou jij van warmte en gezelligheid? Dan zouden gordijnen zomaar de perfecte keuze voor jou kunnen zijn. Ze waren een tijdje verdwenen uit het modebeeld, maar zijn weer helemaal terug. En dat is begrijpelijk want geen enkele raamdecoratie geeft zoveel sfeer als mooie gordijnen. Er zijn een breed scala aan stoffen, kleuren en patronen te krijgen. Dikkere gordijnen (velours is op dit moment helemaal hip) hebben een goede isolerende werking en verduisteren als de beste. Ideaal voor de slaapkamer bijvoorbeeld. Heb je liever een luchtiger gordijn dat nog wel wat daglicht doorlaat? Dan kan je gaan voor een inbetween of dunner overgordijn. Gordijnen zijn kant en klaar te koop, maar aangezien deze nooit helemaal perfect op lengte zijn raden wij je aan om gordijnen op maat te laten maken.

Toch iets moderners?

Ben jij iemand die meer houdt van een strakkere uitstraling en heb jij een modern interieur? Dan zou je eens kunnen kijken naar plisségordijnen. Ze zijn ook gemaakt van textiel en ook te krijgen in meerdere kleuren, maar ogen een stuk strakker dan hangende overgordijnen. Plisségordijnen hebben het grote voordeel dat ze vaak een “top down bottom up” functie hebben. Dat betekent dat ze niet alleen van boven naar beneden geopend en gesloten kunnen worden zoals een rolgordijn, maar ook halverwege het raam kunnen hangen of bijvoorbeeld allen aan de onderzijde van het raam. Ideaal tegen nieuwsgierige binnenkijkers als je langs een drukke straat woont.

Hout of aluminium

Liever geen textiel, maar een ander materiaal? Geen probleem. Jaloeziën zijn al jarenlang een heel populaire keuze. Houten jaloeziën hebben een warme uitsraling dan het wat stoerder ogende aluminium en beiden zijn leverbaar in allerlei maten en kleurstellingen. Daarnaast zijn ze ook nog eens aan jouw wensen aan te passen. Denk hiebij aan de lamelbreedte, de bedieningswijze en de ophangmethode. Het voordeel ten opzichte van textiele raamdecoratie is dat ze heel makkelijk schoon  en stofvrij te houden zijn.

Meer weten? Ga dan voor vrijblijvend advies langs een speciaalzaak, bijvoorbeeld Pax Raamdecoratie en laat je adviseren.