Welke schutting past het beste bij jou?

18 februari 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten. Maar hoe weet je nu welke het beste bij jou past? Je wilt natuurlijk wel een goede keuze maken, een schutting gaat ten slotte jarenlang mee. Daarom helpen we je graag op weg!

Composiet schutting

Composiet schuttingen worden steeds populairder. Dat is niet zo gek, want composiet heeft veel voordelen. Een schutting van composiet is duurzaam, heeft een goede kwaliteit en behoeft weinig onderhoud. Composiet gaat lang mee, doordat het voor 50% uit houtvezels en 50% uit kunststofvezels bestaat. Door de houtvezels behoudt de schutting een natuurlijke, houten uitstraling. Wil je composiet schuttingen kopen? Neem dan zeker een kijkje bij Woodcomposiet, waar je keuze hebt uit verschillende kleuren. 

Glazen schutting

Vind je privacy niet heel belangrijk? En houd je van modern? Dan kun je kiezen voor een mooie, glazen schutting. Met een glazen schutting heb je een prachtige eyecatcher in je tuin! Wil je niet alleen maar glazen schuttingen? Dan kun je deze goed combineren met een aluminium schutting. 

Hout beton schutting

Iets wat ook steeds populairder wordt, zijn schuttingen van hout en beton. Door de combinatie van hout en beton hebben deze schuttingen wel dezelfde uitstraling als een houten schutting, maar gaan ze veel langer mee en zijn ze een stuk sterker. 

Houten schutting

Je kunt ook kiezen voor een schutting helemaal van hout. Ga je voor een houten schutting? Houd er dan rekening mee dat de ene schutting een langere levensduur kan hebben dan de andere. Grenen en geïmpregneerde schuttingen gaan bijvoorbeeld minder lang mee dan schuttingen van hardhout. Daarnaast moet je een houten schutting goed onderhouden, zodat deze langer mee kan gaan. Wil je een duurzame schutting? Kies dan voor een houten schutting die FSC gecertificeerd is, zodat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. 

Natuurschutting

Tot slot kun je kiezen voor een natuurschutting. Denk dan aan bijvoorbeeld een natuurscherm met wilgen. Dit ziet er mooi uit en zorgt voor voldoende privacy.