Onze top-3 zomerbloeiers voor in de tuin

De zomer is het ideale moment om volop te genieten van je tuin. En een zomerse tuin heeft natuurlijk heel veel kleur en warmte. Tijd om in het voorjaar dus lekker veel zomerbloeiers in de grond te planten! Onze favorieten zetten we hieronder even op een rij.

1. Dahlia

De dahlia komt voor in bijna alle kleuren, dus je kunt met deze zomerbloeier lekker gaan variëren in je tuin! Dahlia’s houden ontzettend veel van de zon en geven jouw tuin, terras of balkon echt zomerse kleuren en gezelligheid. Wist je dat de dahlia oorspronkelijk uit Mexico komt? Geen wonder dat deze bloem enorm veel van de zon houdt! De dahlia is overigens ook een beroemde decoratiebloem dat vooral in de Bollenstreek erg populair is. Onder andere bij het Bollenstreekse Bulbs4You kun je de leukste dahlia’s vinden.

2. Freesia

Klaar voor een echte kleurexplosie in je tuin? Denk dan eens aan de freesia. Deze zomerbloeier is niet alleen te krijgen in zo’n beetje alle kleuren, maar het is ook nog eens een heerlijke geurbloem! Zet je freesia’s in een mooie vaas, of gebruik ze in een boeket voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft! Ideaal dus voor zomerse feestjes die wel een beetje kleur kunnen gebruiken. Met de freesia kan jouw zomer pas echt beginnen! 

3. Crocosmia

Een bijzondere (na)zomerbloeier is de crocosmia. De bloemen van deze plant komen meestal pas uit in de late zomer en in de vroege herfst. Over het algemeen geven ze mooie gele bloemen, maar zodra de herfst er aan zit te komen kunnen ze ook oranje en rode tinten geven. Zo kun jij in de (na)zomer nog heerlijk genieten van warme kleuren, voordat de killere herfst op de stoep staat.

Eigenlijk hebben wij veel meer favoriete zomerbloeiers, Voor welke bloem je ook kiest, vergeet niet om ze volop in het zonnetje te zetten in je tuin. Geef ze voldoende water en laat de insecten hun werk doen. Zo heb je binnen no-time een levendige en kleurrijke zomertuin. Voor welke zomerbloeier kies jij deze zomer?