Welke soorten opzetwastafels zijn er allemaal?

Bij een opzetwastafel denk je misschien meteen aan de witte, ronde kom, maar tegenwoordig zijn opzetwastafels er in allerlei vormen, kleuren en materialen. Dat komt ook omdat opzetwastafels alweer een paar jaar erg trendy zijn en fabrikanten dus inmiddels de tijd hebben gehad om ermee te experimenteren. Dat levert de mooiste producten op!

Opzetwastafel

Vormen

De ronde opzetkom is er natuurlijk nog steeds, maar wat je ook veel ziet is een rechthoekige wasbak die gewoon bovenop het bovenblad van een badkamermeubel wordt geplaatst in plaats van erin verwerkt, zoals met inbouw wastafels het geval is. Ook hip: een rechthoekige opzetwastafel met afgeronde hoeken. Verder zijn opzetwastafels er in het vierkant en zelfs in het ovaal. Nieuwe materialen, zoals Solid Surface, maken het bovendien mogelijk om wastafels met superstrakke, scherpe belijningen te creëren zodat een look ontstaat die voorheen gewoon nog niet haalbaar was. Dat ziet er ronduit futuristisch uit!

Materialen

Aan materiaalkeuze geen gebrek! Ja, keramiek voert nog steeds de boventoon, maar je kunt ook kiezen voor natuursteen (denk aan marmer, graniet of hardsteen), beton, Solid Surface en RVS. Elk van deze materialen heeft weer een heel ander effect op je badkamer. Ga je voor de mat witte, strakke en minimalistische uitstraling van Solid Surface? Kies je voor de ruige, industriële look van beton? Of pas de exclusieve, luxe stijl van gepolijst natuursteen beter bij jou? Je kunt echt alle kanten op.

Kleuren

Na het trauma van de gifgroene, keramische wastafels uit de jaren 80 was wit lang de enige acceptabele kleur, maar dat is nu aan het veranderen. Natuursteen is vaak grijs, van licht tot antraciet, en soms zelfs bruin of zwart. RVS is er in de standaard zilverachtige kleur, maar je ziet nu ook opzetwastafels van goudkleurig of koperkleurig RVS. En keramiek… ook daarbij wordt nu weer met kleur geëxperimenteerd! Pastelroze, smaragdgroen, turquoise, we hebben het allemaal al voorbij zien komen.

Al die verschillende mogelijkheden maken het erg lastig om een opzetwastafel te kiezen, maar daar staat tegenover dat je er nu wel eentje kunt zoeken die exact aansluit op het droombeeld dat jij van je badkamer hebt!