Werken in de winter

Nu de wat koudere maanden er weer aankomen, is het belangrijk dat je goed gekleed naar buiten gaat. Niets is namelijk zo vervelend dan het koud krijgen tijdens de werkuren. Daarom hebben we voor elk buitenberoep wel een kledingstuk in de aanbieding. Zorg er ook voor dat je broek waterdicht is wanneer het regent. In de winter regent het namelijk veel meer, en de combinatie met het koude weer kan zorgen voor een zeer onaangename werkomgeving. Daarom kan het interessant zijn om te kiezen voor een werkbroek waar een beetje polyester in is verwerkt. Kijk bijvoorbeeld naar de Jens Vakmansbroek. Dit exemplaar is gemaakt van 65% polyester en de 35% katoen, waardoor hij stevig is, goed tegen de regen kan en ook nog eens lekker warm is. Het polyester zorgt er bovendien ook nog eens voor dat er niet zo snel vuil op de broek kan komen. Dit exemplaar zou dus een ideale winterbroek kunnen zijn.

Bouwvakkers

Als bouwvakker moet je in de winter ook vaak buiten werken. Bij dit beroep moet je er rekening mee houden dat je steeds zichtbaar blijft. Daarom zou de Dassy PHOENIX werkbroek met fluorescerende strepen en een oranje onderkant een goede oplossing kunnen zijn. Heb je het graag nog wat meer flashy? De HaVeP 8394.N1 Werkbroek High Vis. kan ook interessant zijn voor jou of je werknemers.

Werken in de natuur

Ben je tuinman, boswachter of moet je veel in de natuur werken? Dan zou de Blaklader – 14541835 interessant kunnen zijn. Deze broek is qua kleur en materiaal uitermate geschikt voor in het groen te werken. De handige opbergzakken zijn ideaal om al je gereedschap en andere spullen in op te bergen.

Maar let wel op: als je met een kettingzaag werkt, raden we absoluut af om een “normale” werkbroek te gebruiken. Hiervoor kun je best een zaagbroek gebruiken, zoals de 1SQN Bosbouw Zaagbroek. Deze broeken zijn wel een stuk duurder dan een gewone werkbroek, maar ze bieden een stuk meer veiligheid omdat ze dikker zijn en omdat de speciale vezels in de broek ervoor zorgen dat je kettingzaag blokkeert wanneer deze in contact komt met je broek. Deze broeken hebben nog andere voordelen, want ze zijn voor een groot deel uit stevig polyester gemaakt, en ze zijn ook nog eens lekker dik, waardoor je het nooit koud zult krijgen tijdens het zagen!

We raden aan om een zaagbroek elke 12 tot 18 maanden te vervangen, omdat de kwaliteit van de broek langzaam afneemt. Safety first!

Technische beroepen

werkbroek ook bij deze beroepsgroep een must. De Storvik – David Werkbroek heeft veel opbergcompartimenten voor al je gereedschap en ziet er aantrekkelijk uit. Nog een pluspuntje: de broek heeft verstevigingen aan de knieën. En als deze verstevigingen nog niet genoeg zijn, kun je bij ons nog extra kniekussens bestellen voor extra stevigheid. De kussens kun je gewoon in de kniecompartimenten steken.

Zware regenval

Als het écht hard regent tijdens de wintermaanden, hebben we ook een aantal regenbroeken in de aanbieding, zoals de budgetvriendelijke STORMDRI Regenbroek. Tegen een echte plensbui zijn er maar heel weinig broeken met katoen opgewassen.

Occasioneel gebruik

Kom je maar af en toe buiten, en heb je alleen maar nood aan een lekker warme werkbroek? Dan raden we aan om een werkjeans te kopen zoals de GIBSON Jeans. Doordat ze helemaal van katoen zijn gemaakt, zitten ze enorm comfortabel en zijn ze bovendien ook nog eens lekker warm. In sommige jeans, zoals de JACKSONVILLE Stretch Jeans, zit ook nog een beetje elastaan, waardoor ze wat meegeven. Hierdoor zit de broek nog beter. Een goede werkbroek hoeft niet duur te zijn. Daarom hebben we naast de echt professionele modellen ook broeken voor particulieren of voor lichte werkzaamheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de KRB® Workwear – Jens Vakmansbroek.

Accessoires

Verder hebben we een interessant aanbod aan accessoires voor je nieuwe werkbroek. Zo hebben we stevige riemen en bretellen in de aanbieding, waardoor je broek steeds stevig blijft zitten tijdens het werk. Kijk bijvoorbeeld naar de Herock Notus stretch riem of onze gereedschapszakken. In ons assortiment werkbroeken zitten veel exemplaren met geïntegreerde gereedschapszakken. Moet je maar af en toe spullen meenemen? Een afneembare gereedschapszak zoals de SCREW POCKET kan handig zijn.

Kijk vooral naar wat jij of je werknemers nodig hebben. Koop alleen de eigenschappen op de broeken die nuttig zijn, dus een dikke, warme werkbroek is alleen maar interessant wanneer je veel buiten werkt. Veel werkplezier tijdens de gezellige wintermaanden!