Een nieuwe tuin aanleggen? Zo doen wij dat!

Een nieuwe tuin aanleggen. Dat kunt u op eigen houtje doen, maar u kunt het ook aan een hovenier overlaten. Maar waar u keuze dan ook op uitvalt een tuin aanleggen blijft altijd spannend. Om tot de juiste keuze te komen vertellen wij in deze blog wat u kunt verwachten, wanneer u ervoor kiest om de aanleg van uw tuin laat uitbesteden.

Ontwerp tuin

Om alle mogelijkheden te bekijken, brengen hoveniers eerst eens een bezoek aan uw tuin. Daarna bekijkt een hovenier naar de mogelijkheden en betrekt daar uw wensen bij, zodat alles geheel naar uw wens is. Wellicht heeft u zelf al een schets gemaakt van uw droomtuin en wilt u alleen advies van een hovenier. Dat is natuurlijk ook mogelijk. Daarna wordt het budget besproken en doet de aangestelde hovenier onderzoek naar de mogelijkheden die binnen het budget passen.

Grondwerk

Is het ontwerp door u goedgekeurd, dan kan de aanleg beginnen. Om te beginnen wordt er gekeken naar het grondwerk. Een gezonde tuin waar veel mogelijkheden voor de groei van planten, bloemen en struiken gecreƫerd moeten worden, is een gezonde grond van belang. Het gazon moet een strakke uitstraling geven en natuurlijk mag de bestrating in uw tuin niet verzakken, dus daar wordt ook rekening mee gehouden. Als laatste wordt de beplanting geplant en uiteraard zijn dat de planten, bloemen en struiken die u zelf uitgekozen heeft.

Strak gazon

Een gazon komt men in bijna iedere tuin wel tegen. Ook dat hoort er natuurlijk prachtig bij te liggen en daar wordt voor gezorgd door een egale ondergrond te maken en te voorzien van meststoffen, zodat uw gazon gedurende het hele jaar groeit met uitzondering wanneer het vriest natuurlijk.

Beschutting

Veel mensen genieten pas optimaal van hun tuin, wanneer zij de juiste zoninval hebben, maar privacy vindt men ook belangrijk. Vandaar dat enige beschutting ook fijn is. Het zorgt niet alleen voor die extra privacy, maar het houdt ook nog eens de wind tegen.

Bent u woonachtig in Breda en nog op zoek naar een hovenier? Uw hovenier uit Breda is Habro tuinen. Met hun ruime ervaring weten zij van iedere tuin een droomtuin te maken.