Woonkamer herinrichten met deze tips

25 februari 2021
WonenCadeaus voor binnen

Als je woonkamer wel een nieuw jasje kan gebruiken, zijn er een aantal dingen die je kan doen. Je kunt het klein houden en enkel wat accessoires veranderen. Wat je ook kan doen is het wat groter aanpakken, je zou bijvoorbeeld een muur kunnen schilderen of een nieuw meubel kunnen kopen.

Accessoires in je huis aanpassen

Een accessoires kunnen een groot verschil maken in huis. Je zult zien dat zodra je deze aanpast je huis toch in sfeer wat veranderd. Accessoires bestaan uit verschillende dingen, denk bijvoorbeeld aan foto’s en bloemen. Als je graag foto’s in je huis wilt kun je dat op verschillende manieren doen. Je zou bijvoorbeeld een fotomuur kunnen maken, je hebt dan de mogelijkheid om veel foto’s op te hangen. Maar doordat je het over de hele muur verspreid blijft het toch een geheel. Het is vaak een statement in je huis, in tegenstelling tot een paar lijstjes in de vensterbank.

Ook bloemen voegen veel aan je huis toe. Ze maken het vaak een stuk kleurrijker. Als je iedere week nieuwe bloemen te duur vindt, zou je droogbloemen kunnen overwegen. Droogbloemen hebben geen water of ander onderhoud nodig, toch blijven ze vaak lang staan. Je kunt droogbloemen kopen op flowerfeast.com. Daar heb je veel keus in verschillende soorten droogbloemen. Je kunt ook droogboeketten kopen, dan heb je wat meer bloemen bij elkaar. Dat kan een heel ander effect geven.

Verander je meubels

Als je uitgekeken bent op je meubels zijn er twee dingen die je kunt doen, of je vervangt je meubels of je verandert ze. Je meubels veranderen kan op verschillende manieren. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je tafel of kast een nieuw kleurtje te geven. Dat is voor jezelf wat meer werk maar scheelt veel geld. Het is tevens ook zonde om nog een goed meubel zomaar weg te gooien. Probeer het dan te verkopen of breng het naar de kringloop.

Bij veel banken en stoelen kun je de hoezen eraf halen, daar kun je dan leuke dingen mee doen. Je zou met textiel verf je hoezen kunnen verven bijvoorbeeld. Je zou er ook voor kunnen kiezen om nieuwe hoezen te kopen. Daarvan weet je zeker dat het goed uitpakt.

Kleine meubels vervangen

Als je graag een heel andere stijl in je huis wilt zou je je kleine meubels kunnen vervangen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijzettafel, een lamp of je kleed. Deze items hebben veel invloed op de sfeer in je huis en zijn redelijk betaalbaar om te vervangen. Een kleed bijvoorbeeld kan je huis veel gezelliger maken als je dat graag wilt. Bij een lamp hoef je alleen maar een nieuwe lampenkap te kopen, dit zal al een groot verschil kunnen maken. Je hoeft ook niet perse alles nieuw te kopen. Ga eens langs bij de kringloop, misschien vind je daar wel een pareltje. Het kan zijn dat je er dan nog wat aan moet doen om het helemaal naar je smaak te maken. Dat kan juist heel leuk zijn, er zit dan een verhaal achter het meubel.