Amberblokjes voor een heerlijk ruikend huis

We hebben het allemaal wel eens, luchtjes in huis die we liever niet ruiken. Dat kan zijn een rooklucht, maar ook geuren van het koken of van je huisdieren. Kortom, dat willen we niet! De perfecte manier om ervoor te zorgen dat je huis altijd lekker ruikt, dat zijn amberblokjes. Deze blokjes zorgen niet alleen voor een heerlijke geur in je huis, maar zijn ook ideaal om te dienen als decoratie. Leg een amberblokje bijvoorbeeld op een leuk houten schaaltje en zet hem op je tafel of dressoir.

Wat is een amberblokje?

Amberblokjes zijn de laatste tijd steeds populairder aan het worden, maar wat is een amberblokje nu precies? Een amberblokje is een geurblokje. De exacte geur is eigenlijk best lastig te beschrijven, maar heeft iets magisch. Deze geurblokjes komen oorspronkelijk uit Marokko en bestaan uit een aantal speciale ingrediënten zoals; Amber, vanille, musk, roos, essentiële oliën en wax. Je kunt deze geur eigenlijk het best omschrijven als een zoete, warme en zachte geur. De Amber Geurblokjes zijn in allerlei verschillende geuren te verkrijgen, hierbij kun je denken aan geuren zoals; Amber, Jasmijn, Lotus flower & Rose garden.

Hoe worden amberblokjes gemaakt?

Amber geurblokjes vinden haar oorsprong in Marokko en worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. Dit is ook de reden waarom de amberblokjes qua formaat, kleur en vorm soms iets van elkaar kunnen afwijken. De afmeting van een amberblokje is ongeveer 4,5 cm (L) x 3,5 cm (B) x 1,5 cm (H). Het gewicht van de geurblokjes is meestal tussen de 25 en 30 gram. Perfect voor op een leuk decoratief schaaltje.

Hoe kun je Amberblokjes gebruiken?

Amberblokjes kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken. De meeste gebruikte manier is het blokje op een schaaltje op een plek in de kamer te zetten. Zo kun je hem op de vensterbank zetten, maar kan op een kast of dressoir natuurlijk ook. Verder kun je ze ook prima in je kledingkast leggen, zo ruiken je kleren altijd fris! Let alleen wel op dat je ze op een schaaltje legt en niet direct op je kleren, het zou zonde zijn dat je vlekken krijgen. De stofzuiger kan soms een ietwat nare geur hebben, wat je dan kunt doen is een stukje van je amberblokje afschrapen en opzuigen met de stofzuiger. Het afschrapen van je amberblokje is tevens ook een tip wanneer je blokje de geur wat aan het verliezen is. Door het afschrapen van een klein laagje ruikt je amberblokje weer als nieuw.

Ook leuk om te lezen: Wanneer moet een veiligheidsnet worden gebruikt?