Zo maak je de woonkamer van je (vakantie)woning lente-proof

 De wintermaanden liggen weer achter ons en dat betekent dat de lente er weer aan komt: mooi weer, langer licht, lekker van de zon genieten en een goed humeur! Krijg jij daar ook zo veel zin van om de woonkamer van je (vakantie)woning een andere look te geven? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen! In dit artikel lees je dan ook hoe je je woonkamer lente-proof kunt maken. Laat het mooie weer maar komen. Wij zijn er klaar voor!

Nieuwe accessoires

De eerste tip is om nieuwe accessoires in je huis aan te schaffen. Het voordeel van deze tip is, is dat het een dure optie is om je huis een andere look te geven. Bij accessoires hoef je namelijk niet te denken aan dure meubels of een nieuwe keuken, maar juist aan de wat kleinere elementen in je woning. Voorbeelden zijn nieuwe kussens op je bank, of een nieuw bijzettafeltje voor bij je zithoek. Ook kun je denken aan een hip rond vloerkleed, nieuwe fotolijstjes of een lamp met een bijzondere vorm. Speel met de kleuren en je zult merken dat je huis door nieuwe accessoires er heel anders uit kan zien!

Een nieuwe kleur

Een andere tip heeft te maken met de kleur in je woning. Een kleine verandering van de kleuren in een huis, kan namelijk een groot effect hebben op de sfeer die je er in een kamer hangt. Schilder bijvoorbeeld een wand van een woonkamer in een nieuwe kleur en het zal lijken alsof je in een totaal anders huis bent beland!! Om helemaal in de lente-sfeer te komen, kun je kiezen voor een lekkere vrolijke kleur, zoals geel of lichtgroen. Het kan bovendien ook leuk staan om een wand van een behangetje te voorzien. Het voordeel van behang is dat er ontzettend veel printjes zijn om uit te kiezen. Als je gezelligheid wil uitstralen, kun je bijvoorbeeld gaan voor een druk printje. Maar als je liever hebt dat je woning kalmte uitstraalt, ga dan voor een rustiger behang, bijvoorbeeld met alleen een streepjespatroon.

Nieuwe planten

Een huis wordt helemaal lente-proof met lekker veel groen erin! Daarom is het de hoogste tijd om planten aan te schaffen voor in je (vakantie)huis. Varieer met grote en kleine planten en je huis ziet er een stuk gezelliger uit! Ook kun je kiezen voor kunstplanten, deze zijn tegenwoordig namelijk eigenlijk niet meer van echte planten te onderscheiden. Het voordeel ervan is dat je ze geen water of andere verzorging hoeft te geven. Wist je trouwens dat het ook heel gezond is om planten in je huis te hebben? De lucht wordt er schoner door, en ze zorgen daarnaast voor een ontspannend effect. Waar wacht je dus nog op!

Kijk hier voor meer inspiratie: https://woontuinmagazine.nl/