Zo personaliseer je jouw huurwoning

13 december 2021
WonenCadeaus voor binnen

Woon jij in een huurwoning of ga je binnenkort een huis huren? Dan wil je het waarschijnlijk helemaal naar je eigen smaak inrichten. In tegenstelling tot koopwoningen, waar je helemaal je eigen gang kan gaan, zitten er wel wat beperkingen op wat er allemaal mogelijk is in een huurhuis. Grote verbouwingen zijn vaak geen optie. Omdat het niet mag van de verhuurder, maar ook omdat je geen hoge kosten wilt maken in een huis dat uiteindelijk niet jouw eigendom is. Toch zijn er gelukkig heel veel mogelijkheden om een huurhuis om te toveren tot jouw ideale plekje. En dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Van nieuwe deurkrukken tot een likje verf; hier zijn wat ideeën.

Meubelbeslag

Bij het betrekken van een huurwoning neem je natuurlijk je eigen meubels en accessoires mee. Alles helemaal naar jouw eigen smaak zodat je je lekker thuis voelt in je nieuwe stek.  Maar wist je dat er ook aan de vaste onderdelen in het huis nog wel het één en ander aan te passen is? Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubelbeslag. Een nieuwe keuken is vaak geen optie, maar nieuwe handgrepen op de keukenkastjes en lades bijvoorbeeld wel.  Zitten er lelijke klinken en knoppen op de deuren? Met een deurkrukset is dat makkelijk opgelost. Meubelbeslag is in heel veel stijlen en kleuren te koop, dus er zit altijd wel iets bij dat jij mooi vindt. Het kost niet veel en maakt toch een groot verschil.

Een likje verf

 Een beetje kleur kan ook veel wonderen doen. Meestal is het geen probleem om de muren te voorzien van een likje verf naar jouw smaak (maar controleer voor de zekerheid eerst even je huurcontract) Wat nu bijvoorbeeld heel hip is is één muur in je woonkamer in een statementkleur en de rest wat rustiger. Maar ook de slaapkamers maak je een stuk persoonlijker en gezelliger met een mooie kleur op de muur.

Nieuwe vloeren

Een iets grotere aanschaf, maar wel heel belangrijk voor de uitstraling van je woning is de vloer. Soms worden huurwoningen kaal opgeleverd en zal je sowieso zelf een vloer moeten uitkiezen en (laten) leggen, maar het komt ook voor dat er al een vloer in ligt. Is het jouw smaak? Super fijn, niks meer aan doen. Maar als je liever iets ander zou willen is het vrij gemakkelijk om een nieuwe vloer te leggen. Kliklaminaat is hiervoor de meest voor de hand liggende keuze. Het is redelijk voordelig, makkelijk te leggen en kan eventueel ook weer makkelijk worden verwijderd mocht dat nodig zijn.