Zo richt jij thuis jouw kantoor in!

Het is een trend die steeds populairder wordt binnen het kantoorleven: thuiswerken. Steeds meer mensen werken wel eens een dag vanuit hun eigen huis. Dat klinkt heerlijk; ontspannen op de bank jouw werktaken uitvoeren. Hier schuilt echter wel een addertje onder het gras. Het is namelijk erg makkelijk om afgeleid te worden in je eigen huis. Je zet snel even een wasje aan of je pakt een lekkere snack uit de keuken. Een goede tip om dit te voorkomen, is het inrichten van een werkplek in je huis. Op deze manier kun je jouw bureau op kantoor nabootsen en raak je sneller in een goede concentratie. In deze blog leggen we je uit hoe jij zo’n werkplek in jouw huis inricht!

De ideale ruimte

De ruimte waar jij gaat werken is een belangrijke keuze om bij stil te staan. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat er voldoende daglicht is. Met voldoende daglicht voorkom je vermoeide ogen aan het einde van een dag thuiswerken. Ook is het handig om te kiezen voor een plek in je huis waar je weinig afleidingen hebt. Zo zijn de keuken of woonkamer geen goede werkplekken omdat je dan snel afgeleid bent. De meest perfecte werkplek is een (kleine) slaapkamer die je niet veel gebruikt. Je eigen slaapkamer of een zolder zijn ook prima plekken om thuis te werken.

Het perfecte bureau

Naast de ideale ruimte, is het belangrijk dat jij een comfortabele werkplek voor jezelf inricht. Denk hierbij aan een goed bureau waar je de ruimte hebt voor jouw laptop of computer en andere kantoorbenodigdheden. Of koop hierbij een ladekastje waar je eenvoudig documenten in kan opbergen. Als je een hele dag op je werkplek zit, is een bureaustoel ook een belangrijke factor in jouw comfort. Je kunt naast nieuwe bureaustoelen ook kiezen voor tweedehands bureaustoelen. Het grote voordeel hiervan is dat ze goedkoper zijn. Ideaal als je niet veel wilt besteden aan jouw thuiswerkplek!

Een huiselijke inrichting

Het mooiste aan thuiswerken, is dat je je natuurlijk helemaal thuis voelt. Wanneer je je werkplek inricht, is huiselijk aankleden daarom ook belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je fijn licht hebt bij jouw werkplek. Of hang posters met inspirerende quotes aan de muren. Ook kun je kiezen voor een wandklok aan de muur. Zo houd je eenvoudig de tijd in de gaten terwijl het ook een stijlvolle touch geeft aan jouw werkplek!

Ben jij nu enthousiast geworden over een werkplek bij jou thuis? Met deze tips wordt jouw werkplek hoe dan ook een succes!