Zo verkoop je jouw huis het snelst

29 november 2019
AlgemeenCadeaus voor binnen

De huizenmarkt groeit enorm hard de laatste tijd. Het aanbod van huizen wordt steeds ruimer en ruimer. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw huis zo snel mogelijk wordt verkocht? In dit artikel ga ik je handige tips meegeven hoe je dit het best kan doen. Wist je dat je zelfs met kleine details al veel verandering kan brengen? Ik wens je veel leesplezier! 

Het internet 

Het internet is ontwikkeld tot het grootste platform ooit. Met het internet van tegenwoordig kan je alles doen. Van het bestellen van eten tot het verkopen van je huis. Je kan zelfs je huis verkopen zonder makelaar. Er is sinds kort ook een trend ontwikkelt dat men zijn huis verkoopt via social media. Social media is een groot platform met veel bereik. Alles wat je op social media deelt gaat razend snel. Verder bestaat er ook het platform Funda. Funda is een Nederlandse organisatie die onroerend goed op het internet presenteert. Met maandelijks ongeveer 36 miljoen bezoekers is Funda de drukst bezochte huizensite van Nederland. Dagelijks worden er nieuwe woningen op Funda toegevoegd. Je kan op Funda zoeken op huur of koopwoningen. Er is voor ieder wat wils! 

Fotografie 

Fotografie is essentieel bij het verkopen van je huis. Toekomstige kopers zien natuurlijk de foto’s als eerst. Het is verstandig om de foto’s met een spiegelreflexcamera te maken. Zo ben je verzekert van de hoogste kwaliteit. De juiste setting en belichting is ook belangrijk. Zorg ervoor dat alles netjes is opgeruimd en schoon is. Dit levert een nog mooier resultaat op. Als eigenaar van het huis wil je natuurlijk wel dat jouw huis gekozen wordt. Heb je niet zoveel verstand van fotografie? Dan is het verstandig om een fotograaf in te huren. 

Passende prijs 

Iedereen wilt natuurlijk zijn huis voor zoveel mogelijk verkopen. Het is belangrijk om realistisch te blijven. Voordat je je huis verkoopt moet je een bepaald bedrag in je hoofd hebben. Het kan niet zo zijn dat je 75.000 meer wilt vragen voor wat je in gedachte had. Wat handig om te kijken is voor hoeveel de huizen in jouw straat verkocht zijn. Zo krijg je een indicatie van een prijs die je kan vragen. Een marge van 10.000/15.000 euro kan geen kwaad. 

Ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb met dit artikel. Heb jij ook nog hele goeie tips? Laat het mij weten!