3 redenen om voor een visgraat vloer te kiezen

Het proces van het kiezen van de juiste vloer van natuurlijk hout voor je woning of kantoor kan best lastig zijn. In de afgelopen jaren is de populariteit van één bepaald type vloerbedekking enorm gestegen: de visgraat vloer. De visgraatvloer is een soort houten vloer die, zoals de naam al doet vermoeden, die lijkt op visgraat. De rechthoekige blokken creëren daarbij een soort mozaïek ontwerp. Dankzij de veelzijdige kwaliteiten en het aantrekkelijke uiterlijk is deze stijl een populaire keuze in huizen en kantoren in Nederland. Er zijn tal van redenen om voor een visgraatvloer te kiezen. Hierbij een aantal punten:

1. Uiterlijk

Een visgraatvloer worden door velen vaak gezien als het toppunt van verfijning, omdat het aanvankelijk voornamelijk werd gebruikt in statige huizen en landhuizen. De vloer heeft een uniek design en het is tijdloos. Het past zowel in een modern als een traditioneel interieur. Dus u hoeft niet op zoek te gaan naar trends die veranderen. Dankzij de illusie van beweging die parket geeft, wordt deze stijl vaak gekozen om ruimtes lichter, helderder en meer open te laten lijken.

2. Duurzaamheid

De keuze voor een visgraatvloer is erg duurzaam. Een goed passende houten visgraat vloer van hoge kwaliteit gaat tientallen jaren mee als je er goed voor zorgt. Hoe lang je nieuwe vloer meegaat, hangt ook af van de houtsoort die je kiest. Na de installatie van je vloer, moet je er voor zorgen dat de vloer zo lang mogelijk meegaat. Kies een kwaliteitshout olie en wrijf met cirkelvormige bewegingen in de nerven.

3. Flexibiliteit

Een visgraat vloer biedt al veel flexibiliteit als het gaat om het ontwerp en stijl, maar je kunt daarnaast ook kiezen uit een breed scala aan materiaal opties. Of je nu op zoek bent naar een betaalbare parketafwerking of een volledig passend massief houten optie, er zijn materialen die aan alle eisen en budgetten voldoen.