4 tips om in de winter zo min mogelijk energie te verbruiken

30 september 2021
TipsCadeaus voor binnen

De winter staat weer voor de deur. Dit betekent dat we met koude, natte en donkere dagen te maken gaan krijgen. Dergelijke dagen gaan over het algemeen gepaard met een (veel) hogere energierekening. Wil jij de kosten voor jouw energie zo laag mogelijk houden? Dan kun je eens bij EasySwitch energie vergelijken. Met dank aan deze vergelijker kun je snel achterhalen of je de kosten voor jouw energierekening omlaag bij kunt stellen.

Gelukkig zijn er ook nog meerdere manieren waarop je jouw verbruik naar beneden kunt brengen. Daarvoor vind je hieronder enkele handige tips.

Tip 1: ga met beleid met de verwarming om

Draai jij de verwarming al snel op een hogere stand? Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen om een lekkere dikke trui aan te trekken. In veel gevallen is dat een stuk efficiënter, terwijl het ook een stuk goedkoper is.

Ga je een dagje van huis? Check dan ook goed of de verwarming uit staat. Het zou zonde zijn als de verwarming de hele dag onnodig aan staat.

Tip 2: kies voor smart home artikelen

Sowieso is het aan te raden om voor een slimme thermostaat te kiezen. Een dergelijke thermostaat kun je immers op afstand bedienen, via jouw smartphone. Hoe handig is dat? Ook is het ideaal als je bijvoorbeeld de verlichting in jouw woning via jouw smartphone kunt bedienen.

Tip 3: laat het licht niet onnodig branden

Licht verbruikt de nodige energie. Doe er daarom alles aan om alle lampen in jouw woning zo min mogelijk te laten branden. Dit geldt overigens niet alleen voor de binnenverlichting, maar ook voor de verlichting in jouw tuin. Maak bijvoorbeeld gebruik van een buitenlamp met sensor.

Tip 4: isoleer jouw woning goed

Het is ook interessant om jouw woning goed te isoleren. De warmte die in jouw huis aanwezig is, blijft door de isolatie ook echt ín jouw huis.

Bonustip: kijk eens naar een energiecollectief

Wil jij sowieso minder geld voor jouw energie betalen? Kijk dan eens naar een energiecollectief. Daarmee kun je het nodige geld besparen.

Meer interessant nieuws over aansprakelijkheidsverzekeringen? Klik dan hier!