4 tips voor het kopen van een airco

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Dit resulteert de afgelopen jaren ook in toenemende verkoopaantallen van mobiele airco’s. Wil jij komende zomer nou ook genieten van zo’n koelapparaat? Bekijk dan onze 4 tips voor het kopen van een mobiele airco!

Happy house

Tip 1: Koelvermogen

Let allereerst erg goed op het koelvermogen van de mobiele airco. Als een airco niet genoeg koelvermogen heeft om een ruimte te verkoelen, duurt het namelijk veel langer voordat de temperatuur in een ruimte een aantal graden daalt. Je energierekening kan hierdoor flink oplopen.

Tip 2: Geluidsniveau

Ben je van plan de airco ook in je slaapkamer te gebruiken? Let dan goed op het geluidsniveau van het apparaat. Als je dit niet doen bestaat de kans namelijk dat je een mobiele airco koopt die veel geluid maakt en dat is niet fijn als je probeert te slapen. Bekijk daarom goed hoeveel geluid de airco maakt.

Tip 3: Merk

Verder is ook het merk van de airco niet onbelangrijk. Of een airco van goede kwaliteit is wordt namelijk al voor een groot deel bepaald door het merk. Betrouwbare airco merken zijn onder andere DeLonghi, Honeywell en Trotec. Een volledige lijst vind je op Aircowijs.nl.

Tip 4: De aanschafprijs

Tot slot is natuurlijk ook de aanschafprijs van een airco iets waar je rekening mee moet houden. Tips is echter wel om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de kosten op lange termijn. Als een airco niet energiezuinig is kan een goedkope mobiele airco bijvoorbeeld op de lange termijn toch erg prijzig worden. 

Mobiele airco of split airco?

Als je een airco wilt aanschaffen zijn er twee opties: een mobiele airco of een split airco. Een mobiele airco beschikt over wieltjes en een split airco zit vast aan de muur. Ten opzichte van de split airco kent de mobiele airco een aantal voordelen. Ten eerste kun je een mobiele airco verplaatsen dankzij de wieltjes. Ten tweede betaal je voor een mobiele airco over het algemeen veel minder dan voor een split airco en ben je dus goedkoper uit. Wil je beschikken over een airconditioningsysteem maar niet teveel geld uitgeven? Dan is een mobiele airco iets voor jou. Wil je gewoon iets verkoeling op warme zomerdagen maar enkel een paar tientjes kwijt zijn? Dan kun je misschien beter kijken naar een aircooler. Een nóg goedkopere optie is een ventilator.