5-handige tips bij het onderhouden van een tuin

Houd je ook van één mooie tuin, maar ben je zelf niet zo’n tuinier. Dan zijn dit 5-handige tips die ervoor gaan zorgen dat je tuin er mooi uitziet zonder al te veel moeite.

Tips:

  1. Gebruik makkelijke planten. Zodra je een mooie kleurige plant in je tuin zet zal dit meteen voor een gezellige sfeer zorgen. Maar kijk er ook naar of het een vaste plant is. Veel planten gaan namelijk maar een jaar mee. Dan moet je iedere jaar opzoek naar nieuwe planten die je dan ook weer moet poten. Dit kost allemaal veel moeite en dat is niet erg als je het leuk vindt maar als je het niet leuk vindt is het zonde.
  2. Maak een gazon in je tuin. Dit kan eigenlijk niet ontbreken in een tuin. Een goed bijgehouden gazon zal de hele tuin opfleuren! Het nadeel daaraan is dat je het wel moet onderhouden. Een gazon moet om de twee weken gemaaid worden en dat vereist weer arbeid. Maar dit hoeft niet, er zijn tegenwoordig namelijk verschillende oplossingen voor. Zoals de robot grasmaaier die zelf het gras maait, maar je kunt ook voor een hele makkelijke oplossing gaan en dat is kunstgras tegenwoordig is dit bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.
  3. Koop plantenbakken. Door het kopen van plantenbakken hoef je niet meer in de volle aarde te gaan wroeten. Met een plantenbak kan je alle kanten op. Zet er bijvoorbeeld leuke violen in en je tuin zal alweer helemaal opgefleurd worden. Als je de violen dan weer zat ben kiep je de plantenbak om in de groencontainer en je bent er weer vanaf.
  4. Installeer een automatische bewatering. Dit apparaat is ideaal vooral in de hete zomers. En zeker als je op vakantie gaat. Je kunt hem dan instellen in hoeveel water je tuin nodig hebt. Zo hoef je je er nooit meer over druk te maken dat je tuin helemaal verdord is als je thuiskomt.
  5. Gebruik goede methodes om onkruid te bestrijden. Als dit eenmaal in je tuin hebt zal je ervan balen om dat het veel tijd kost om het tegen te gaan. Schoffel daarom je tuin regelmatig, dit zorgt ervoor dat je grond een beetje los komt te zitten en daardoor kan het onkruid zich niet gaan vasthechten. Ook kun je kokend water gebruiken deze tip werkt het beste als je het op je tuintegels gooit. Herhaal dit een aantal keer en je onkruid zal verdwijnen tussen je tegels. Dit is ook nog eens een milieubewuste methode.

Hovenier inschakelen

Heb je helemaal geen zin om dit zelf allemaal te regelen? Dan kan je altijd nog de hulp van een hovenier inschakelen. Zij kunnen al je klussen in je tuin doen. Zo is hovenier Maassluis een goede voor al het tuinonderhoud Maassluis. Zij doen niet alleen onderhoud maar ook tuinrenovatie Maassluis.