5-handige tips voor het aanleggen van een nieuwe tuin

Je wilt een nieuwe tuin gaan aanleggen want deze die je nu hebt ben je helemaal zat. Maar waarschijnlijk heb je nog geen idee wat je dan wel wilt. Het gaat waarschijnlijk wel wat geld kosten dus moet je wel goed weten wat je wilt. In dit artikel willen we je 5-handige tips geven om het jou wat makkelijker te maken.

5-handige tips:

  1. Maak een goed plan. Begin niet meteen met dingen anders te maken. Maar ga eerst inspiratie opdoen. Kijk in tuinmagazines, ga langs bij tuincentrums en bouwmarkten. Misschien denk je bouwmarkten? Maar zij hebben vaak een groot assortiment aan tuinmeubelen en tegels en dergelijke.
  2. Ontwerp maken. Als je al je idee├źn voor ogen hebt kun je ze gaan uitwerken. Dit is het makkelijkst om te doen via een tekening. Daarmee is het erg belangrijk om alles wat al in je tuin staat te tekenen zoals de garage, tuinhuis maar ook de poort een grote boom of heester. Als je gaat tekenen zorg dan dat je met een schaal werkt dus 1:100 (1 cm is 1m). Meet wel eerst goed je tuin op! Als je dan een goede basis tekening hebt gemaakt, kun je hem gaan inrichten zoals je wilt met leuke paden etc.
  3. Maak een echte groene tuin. Dit principe wordt de laatste jaren steeds hipper. Niet meer die bestraatte tuintjes met een plantenbak. Maar een lekkere groene tuin waar het bordenvol leven zit. Hang vogelhuisjes op, plant je tuin vol met bloemen en struiken. Leg een vijvertje aan.
  4. Materialen kopen. Na het ontwerpen kun je materialen gaan aanschaffen voor de materialen op het gebied van terras, bestrating, erfafscheiding, en tuinhout kun je het beste naar een bouwmarkt gaan. Voor de beplanting en al het groen in je tuin kun je het beste naar een tuincentrum of kwekerij gaan. Begin met de bouwmaterialen dit is de basis van je tuin en dan kun je het later af gaan werken met het groen. En vergeet niet een budget van tevoren te bedenken en zorg ervoor datje daar ook binnen blijft.
  5. Wie gaat je tuin aanleggen? Met al deze stappen kom je steeds meer dichterbij je droom tuin. Maar je moet wel bedenken wie je tuin gaat aanleggen. Ga je zelf aan de slag? Vraag dan iemand uit je omgeving om hulp. En maak een planning hoe en wanneer je dingen wilt gaan doen. Je kunt er ook voor kiezen om een professional te vragen.

Professional inhuren

Heb je geen zin om zelf te gaan tuinieren? Dan zijn er gelukkig altijd nog hovenieren die je kunt inhuren. Zij helpen je in het hele tuinaanleg proces. Het makkelijkst is om voor een hovenier te gaan uit de buurt zodat hij snel even langs kan komen als er iets aan de hand is. Kom je uit Gouda? Kijk dan eens naar tuinaanleg Gouda of tuinaanleg Moerkapelle. Zij zorgen ervoor dat jouw tuin weer tip, top uit komt te zien.