5 Redenen om vaker naar de sauna te gaan

Elke keer als je naar de sauna gaat, denk je wellicht: dit moet ik vaker doen. Dus mocht je jezelf -of een ander- willen overtuigen om vaker naar de sauna te gaan, dan hebben wij een aantal goede redenen voor je op een rijtje gezet. Pak je agenda alvast maar om een saunabezoek in te plannen! 

Een prima dagje uit

Misschien wel de beste reden: de sauna is echt een dagje uit. Of je nu met je een vriend of vriendin gaat of met je partner, het is hét moment om bij te praten. Uiteraard zeg je in de sauna zelf niet veel tegen elkaar maar tijdens het relaxen is daar prima tijd voor. Ook is de sauna een prima moment om gezond te eten en heerlijke healthy drankjes tot je te nemen. En dat doe je gezellig samen. 

Goed voor je huid

In de sauna ga je zweten en gaan je poriën open. Dit is prima om even helemaal te reinigen. Je gaat namelijk zweten, wat betekent dat vuil uit de poriën naar buiten kan. Vooral als je het combineert met een (koele) douche. Dan spoelt alles wat niet in of op je huid thuishoort fijn door het afvoerputje. Na de sauna zie je niet alleen fris uit: je voelt je ook fris. 

Ontspanning en niks doen

Behalve dan kletsen met je saunagenoot, verder hoef je in de sauna niks. Er is niemand die je belt (je telefoon ligt namelijk in een locker). Je hoeft er geen moeilijke vragen te beantwoorden en het wereldnieuws blijft buiten de deur. Niet elke dag is dat fijn, maar zo’n saunadag is dat meer dan welkom. Ontspannen en verder niks. Rustgevender kan bijna niet!

Je weerstand gaat ervan omhoog

Omdat je in de sauna warmte en kou combineert, is dat goed voor je weerstand. Je kunt namelijk, als je regelmatig naar de sauna gaat, beter tegen kou. Ook het verschil in temperatuur maakt dat je sterker wordt. Bovendien gaan ziektekiemen er door de warmte al aan. Naar de sauna gaan doe je dus voor je plezier, maar ook voor je weerstand! 

Weldaad voor je spieren

Vooral een infraroodsauna is goed voor je spieren. Deze heeft rode lampen die zoveel warmte stralen, dat het voelt alsof je in het zonnetje zit. Maar de lampen doen meer dan dat. Ze zorgen ervoor dat de warmte diep doordringt, waardoor pijnlijke spieren minder pijnlijk voelen. En dat stramme gewrichten soepeler worden. Voor diverse aandoeningen met spieren en gewrichten is een infraroodsauna dan ook fantastisch.