Alles over de Portugese laurier

28 december 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

AllDe Portugese laurier (Latijnse benaming: Prunus lusitanica Angustifolia) is de ideale heester als u een groene, mooie en volle haag wilt creëren. De heester blijft in alle jaargetijden groen en groeit goed op verschillende grondsoorten. Daarnaast kan de plant zowel op een zonrijke als een schaduwrijke plek geplant worden.

Portugese laurier

Portugese laurier: geschikt voor iedere tuin en erfafscheiding

De Portugese Laurier wordt vaak gebruikt als vervanger voor de buxus omdat hij mooie bladeren heeft en goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Zo maken de middel- tot donkergroene bladeren de Portugese laurier een eyecatcher in uw tuin. Het blad is bovendien vrij dik en voelt aan als leer. De stevige bladeren zorgen er voor dat de Portugese laurier altijd zijn vorm en kleur behoudt, hoe warm of koud het ook is. Doordat de heester vrij snel groeit, is de Portugese laurier zeer geschikt om structuur mee te creëren. Snoei de heester in vorm tot een dichte haag of plant de Portugese laurier als opvallende solitair.

De Portugese laurier haag is een geliefde haag omdat hij in iedere tuin of erfafscheiding goed tot zijn recht komt. De heester groeit bovendien vrij snel, zonder zijn compacte vorm te verliezen. In tegenstelling tot andere laurierkersen waaiert de Portugese laurier niet uit in de breedte. Dit is, zeker als u weinig ruimte heeft, een prettige eigenschap. De heester heeft qua onderhoud weinig aandacht nodig. Zo hoeft u de heester maar één keer per jaar te snoeien, bij voorkeur in de midzomer. De Portugese Laurier is in diverse maten leverbaar. De Portugese Laurier is verkrijgbaar vanaf 20-30cm en is maximaal leverbaar ™ 240/260cm.

Groeisnelheid Portugese laurier

De Portugese laurier groeit zo’n 20 tot 35 cm per jaar en kan een uiteindelijke hoogte rond de 3 en de 5 meter bereiken. Qua breedte kan de heester zo’n 1 tot 2 meter breed worden. De heester heeft weinig water nodig. Een licht vochtige bodem is voldoende om de Portugese laurier het hele jaar door groen en gezond te houden. Onder normale weersomstandigheden heeft de heester geen extra bewatering nodig. Enkel in extreem droge periodes is het verstandig om de Portugese laurier van extra water te voorzien. De Portugese laurier is goed bestand tegen kou en kan temperaturen tot -15°C aan. Met de heester geniet u dan ook het hele jaar door van privacy, beschutting én een groen uitzicht in uw tuin of op de erfafscheiding. De Portugese laurier wordt rechtstreeks vanaf de kwekerij geleverd. De kwekers zijn vakspecialisten en hebben veel ervaring op de Portugese Laurier in de perfecte staat te leveren. Daarnaast zijn er speciale verpakkingen ontworpen, waardoor de Portugese Laurier in een perfecte staat bij uw woning wordt afgeleverd.