Bloemisten: Durf jij de bloemen uitdaging aan?

Bloemstukken leggen net even het accent op je entree, zaal of restaurant. Om al je bloemwerk te laten verzorgen door de lokale bloemist kan je dat een hoop geld kosten. Dus als je een creatieve geest hebt en wat tijd over hebt is het wellicht een optie om het bloemwerk voor je bedrijf zelf te gaan maken. Wil je tijd besparen? Dan kun je ook complete kant en klare boeket bloemen met vaas kopen via internet. Zo haal je snel en eenvoudig een mooie verse bos in huis.

Een bloemstuk maakt de sfeer van een restaurant

Een bloemstuk brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Mooi gekleurde bloemen kan je ook gebruiken om een effen gekleurd interieur wat op te fleuren. Het is juist leuk om te spelen en te combineren met contrasterende kleuren. Durf jij de uitdaging aan? Laatst kreeg ik de vraag van een horeca ondernemer hoe ik nou zo’n groot bloemstuk maak en of zij dat zelf ook kan. Natuurlijk kan je dat! Je moet er alleen wel de tijd voor hebben en weten hoe je moet beginnen. Daar wil ik je graag mee helpen. Dus als je de uitdaging aan durft om een groot bloemstuk te maken, dan volgen hier de stappen die je moet volgen:

1. Vind de juiste maat vaas of pot

Een vaas maakt of breekt je bloemstuk. Dus kies voor een mooie decoratieve vaas. De pot moet goed overeenkomen met de rest van het interieur. Heb je wel een mooie vorm van pot maar past de kleur niet (meer) in het interieur, dan kan je hem ook altijd verven in de kleur die je wilt.

2. Koop steekschuim

Steekschuim, ook wel oase genoemd, kan je bij elke tuincentra en bloemist per blok kopen. Oase is makkelijk te snijden. Maak de oase nat door het blok in water te leggen. Hij zuigt zich dan helemaal vol met water. Let op: Niet onderdompelen! Vul de vaas die je wilt opmaken helemaal met de oase.

3. Bereid alles goed voor

Bedenk van tevoren wat je ongeveer wilt gaan maken en hoe je arrangement eruit komt te zien.

Koop de bloemen en bladeren die je nodig hebt. Houdt rekening met de kleurencombinaties en hoe lang de bloemen goed blijven voordat ze verwelken en aan vervanging toe zijn. De ene bloem is namelijk sterker dan de ander. Of neem, net zoals ik, zijden bloemen. Die blijven altijd mooi en kan je keer op keer weer gebruiken.

4. Begin met het blad

Steek eerst de bladeren om de vorm van je bloemstuk te bepalen, daarna vervolg je met de bloemen. Er zijn honderd en één manieren om dit te doen! Het is allemaal aan jou. Laat je verbeelding de vrije loop. Omdat het best lastig is om in het kort uit te leggen hoe je te werk gaat en om je beter te kunnen begeleiden staan er online filmpjes. Hierin laat men je stap voor stap zien hoe je tot een mooie creatie komt en vertellen ze je waar je op moet letten.

Wanneer een mooie bos kopen?

Er zijn natuurlijk heel veel redenen om een bos bloemen te geven. Dat kan voor iedereen weer anders zijn. Misschien wil je iemand verrassen of feliciteren of juist een hart onder de riem steken. De verschillende soorten bloemen zeggen allemaal iets anders en hebben een unieke betekenis. Let daarom goed op welke bos je uitzoekt. Je lokale bloemist kan daarbij assisteren.

Ook leuk om te lezen: een romantisch interieur zit in de raamdecoraties.